«Γενικά, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα εξαντλείται στο να "τσαλαβουτά", όπου νομίζει ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια» τόνισε ο Στ.ς Πέτσας θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν όρισε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. Χωρίς ρεαλιστικό υπόβαθμο οι εξαγγελίες Τσίπρα επισημαίνει ο Θ. Σκυλακάκης, η ρήτρα γενικής διαφυγής δεν δίνει τη δυνατότητα να ληφθούν μόνιμα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα μεγαλύτερα του 0,2% του ΑΕΠ

Συντονισμένα πυρά για παροχολογία εξαπολύουν στον Αλέξη Τσίπρα τα κυβερνητικά στελέχη και η ΝΔ στον απόηχο της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και τις προτάσεις που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κοροϊδία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε κοροϊδία τις αναφορές του κ. Τσίπρα στη μεσαία τάξη  καθώς -όπως εξήγησε- «δεν είναι δυνατόν να λες ότι «κόπτεσαι» για τη μεσαία τάξη, όταν την έχεις εξοντώσει».

«Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ήταν λίγος», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Σκάι 100,3″, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «να υποστηρίζει ότι θα λυθούν, δια μαγείας, τα προβλήματα με προσλήψεις ή, γενικά και αόριστα, με αυξήσεις κονδυλίων από τον προϋπολογισμό για πρόσκαιρες μεταβιβάσεις».

Τσαλαβουτά

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίμενε «κάτι πιο στιβαρό και κάτι πιο σοβαρό σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Όχι να «τσαλαβουτάμε» και να λέμε κάτι ανεφάρμαστο, το οποίο μπορεί να ακούγεται ωραίο για δυο-τρεις ημέρες και μετά να ξεχαστεί».

«Γενικά, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα εξαντλείται στο να «τσαλαβουτά», όπου νομίζει ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια: Βλέπουμε ότι οι νέοι πιθανώς είναι πιο «απολιτίκ», ωραία, ας πάμε να πούμε κάτι που να έχει ταμπέλα «800 ευρώ», για παράδειγμα. Γιατί, λοιπόν, δεν όρισε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός;», προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Κενές περιεχομένου

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι αυτές δεν έχουν ρεαλιστικό υπόβαθρο και δεν μπορούν να υλοποιηθούν, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ισχύει για τη χώρα ρήτρα γενικής διαφυγής, η οποία δεν δίνει τη δυνατότητα να ληφθούν μόνιμα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα μεγαλύτερα του 0,1 – 0,2% του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα «κενές περιεχομένου».

Υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους και ξέχασε πως έχει κυβερνήσει τη χώρα

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει στα ψέματα και αυτά που ακούσαμε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ήταν οι θέσεις ενός ανθρώπου προσκολλημένου στο 2014, που δεν θυμάται ότι ο ίδιος κυβέρνησε 4,5 χρόνια», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, φέρνοντας ως παράδειγμα την εξαγγελία του κ. Τσίπρα περί διαγραφής του ιδιωτικού χρέους την οποία όπως τόνισε τη θυμάται όταν είναι στην αντιπολίτευση, αλλά την ξέχασε όταν ήταν πρωθυπουργός.

«Μας μίλησε ότι ήταν εθνική ανάγκη η υπερφορολόγηση, όταν ήταν μία συνειδητή τους επιλογή να ταράξουν στη φορολογία τη μεσαία τάξη», ανέφερε χαρακτηρίστηκα.

Διαστρεβλώνει

Στον αντίποδα των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει σταθερά από το 2019 φόρους και εισφορές, δημιουργώντας  μεγαλύτερο εισόδημα στους Έλληνες πολίτες, αύξησε τις θέσεις εργασίες, δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, μεγάλες επενδύσεις έρχονται στη χώρα μας, ενώ έχουν βελτιωθεί και οι υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των γονικών παροχών, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ στρεβλά διατυπώνουν ότι πρόκειται μόνον για ακίνητη περιουσία. «Πρόκειται και για μετρητά, μετοχές και για το σύνολο της περιουσίας που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, μέχρι 800 χιλιάδες ευρώ», υπογράμμισε. Παράλληλα εκτίμησε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα καθώς διακατέχονται από εμμονή για τη μεσαία τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr