Λιβύη – Συντριβή δύο ελικοπτέρων του στρατού του Χάφταρ
Οι ειδικές δυνάμεις του LNA σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στα νότια της αεροπορικής βάσης Μπενίνα.
Οι δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης ανέφεραν ότι δύο ελικόπτερά τους συνετρίβησαν σήμερα, σε στρατιωτική επιχείρηση, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις με μια μέχρι πρότινος συνεργαζόμενη ομάδα ανταρτών από το Τσαντ.
Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ συγκρούεται από την περασμένη εβδομάδα με μαχητές του Μετώπου για την Αλλαγή και την Ομόνοια στο Τσαντ (FACT) στη νότια Λιβύη, κοντά στα σύνορα με το Τσαντ.
Οι ειδικές δυνάμεις του LNA σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στα νότια της αεροπορικής βάσης Μπενίνα.
Το FACT εδρεύει στη Λιβύη και πολέμησε στο πλευρό του LNA στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας. Σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές, οι αντάρτες είχαν παραλάβει και βαρύ οπλισμό από τις δυνάμεις του Χάφταρ. Τον Απρίλιο, το FACT πέρασε στο βόρειο Τσαντ και συγκρούστηκε με τις ένοπλες δυνάμεις εκεί. Ο πρόεδρος Ιντρίς Ντεμπί σκοτώθηκε στις συγκρούσεις και ο γιος του ανέλαβε ως μεταβατικός πρόεδρος του Τσαντ.
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112
- «Άνθρωποι και ποντίκια»: Ξεκίνησε η προπώληση Ιανουαρίου, μετά τα sold out του Δεκεμβρίου
- Το άλλο πρόσωπο του Λανουά στους διαιτητές και ο απολογισμός που έρχεται
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα





