Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κρήτη για την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό.

Νέα πρόστιμα «έπεσαν» στην Κρήτη για παραβάσεις των μέτρων για τη μη μετάδοση του κοροναϊού. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν και συλλήψεις. Στο Ηράκλειο, υπεύθυνος συναυλίας συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις. Καλείται να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Για την εκδήλωση, δεν είχε καταρτιστεί πλάνο θέσεων, οι αποστάσεις δεν τηρούνταν, δεν γινόταν έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ ο συλληφθέντας δεν τηρούσε την υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο Λασίθι, συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος, ο οποίος θα πληρώσει 2.000 ευρώ πρόστιμο γιατί είχε όρθιους πελάτες. Το κατάστημα κλείνει για επτά ημέρες. Στα Χανιά, πρόστιμο θα καταβάλλει ιδιοκτήτης φαρμακείου καθώς δεν είχε αναρτήσει πινακίδα με τον μέγιστο αριθμό πελατών.

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας, «έπεσαν» τα εξής πρόστιμα:

  • Στα Χανιά, 2 σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1 σε υπάλληλο μίνι μάρκετ και 2 σε πελάτες μίνι μάρκετ.
  • Στο Ρέθυμνο, 2 σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Στο Ηράκλειο, 2 σε ιδιώτες σε εξωτερικό χώρο, όπου υπήρχε συνωστισμός και 1 σε υπάλληλο καταστήματος ένδυσης.
  • Στο Λασίθι, χωρίς μάσκα ήταν 1 επιβάτης ταξί, 1 ιδιώτης σε εξωτερικό χώρο με συνωστισμό, 3 επιβάτες ΙΧ, 1 πελάτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1 πελάτης φαρμακείου.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 2.476 έλεγχοι στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr