Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Κρούσματα στην Ι.Μ. Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, τρεις μοναχοί νοσηλεύονται

Κοροναϊός – Κρούσματα στην Ι.Μ. Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, τρεις μοναχοί νοσηλεύονται

Σε περιορισμό όλη η κοινότητα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου (παλαιά αδελφότητα) στο Άγιο Όρος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, εντοπίστηκαν κρούσματα κορoναϊού.

Ειδικότερα, τέσσερις μοναχοί διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό στη μονή, όπου διαμένουν συνολικά 110 άτομα. Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις μοναχούς κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι όσοι διαμένουν στη μονή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ συμπτώματα κοροναϊού εμφανίζουν κι άλλοι μοναχοί. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές.

Πηγές από το Άγιο Όρος αναφέρουν στο GRTimes.gr, ότι η διασπορά ξεκίνησε όταν ένας μοναχός βγήκε για ψώνια εκτός της «Αθωνικής Πολιτείας». Όταν επέστρεψε στη Μονή, εμφάνισε συμπτώματα κοροναϊού και στη συνέχεια τέθηκε σε απομόνωση.

Πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν πως όλη η κοινότητα έχει μπει σε περιορισμό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Επισημαίνουν δε, ότι η Πολιτική Προστασία ενεργεί με πλήρη σεβασμό προς το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και στην ευαισθησία των μοναχών σε έξωθεν παρεμβάσεις και, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, έρχεται σε επαφή τόσο με τους μοναχούς για να τους ενημερώσει, όσο και με τους ηγούμενος προκειμένου να παρθούν μέτρα περιορισμού πρόσβασης του κοινού στις μονές.

Σαρώνει ο κοροναϊός στα μοναστήρια – Πλειοψηφία οι ανεμβολίαστοι

Πολλά κρούσματα παρουσιάζονται σε μονές το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών.

Δεκάδες είναι οι μοναχοί και οι μοναχές που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, με κάποιους, δυστυχώς, να καταλήγουν από κοροναϊό.

Ειδικότερα, στη Μονή «Πέτρινου Δάσου» Θεσσαλίας, καταγράφηκε ένας θάνατος, ενώ 25 νοσηλεύτηκαν. Επτά ήταν οι νοσηλείες από τη Μονή Μετεώρων.

Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας, καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα, ενώ ένας θάνατος υπήρξε στη Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Έβρου και ένας στην Παναγία Περιβλέπτου Ευβοίας.

Η περίπτωση του Αγίου Όρους

Χαρακτηριστική της διασποράς στους εκκλησιαστικούς κόλπους είναι η περίπτωση του Αγίου Όρους, όπου περισσότεροι από 1.000 μοναχοί έχουν νοσήσει, ενώ 8 κατέληξαν και, παρόλα αυτά, το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στο 20%.

Συγκεκριμένα, ο κοροναϊός φαίνεται να «σαρώνει» το Άγιο Όρος, αφού από τους 2.000 μοναχούς συνολικά, νόσησε το 50% και καταγράφηκαν 8 θάνατοι.

Στον αντίποδα, παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους πιστούς αποτελούν τα μοναστήρια του Ευαγγελισμού στη Χαλκιδική και του Αγίου Ιωάννου Σουρωτής, όπου το 100% των μοναχών έχουν εμβολιαστεί.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024