Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Europa League άλλαξε... πίστα

Το Europa League άλλαξε… πίστα

Αναβαθμισμένο όσο ποτέ, με νέο format και πολλές υποσχέσεις

Μας ενδιαφέρει άμεσα μιας και βρίσκεται σε αυτό ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Ο ένας από τους μόλις δύο εκπροσώπους μας που συνεχίζουν στην Ευρώπη. Θα ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον όμως ούτως ή άλλως αυτή τη σεζόν για το Europa League ακόμη και αν δεν είχαμε εκπροσώπηση.

Γιατί ξεκίνησε από χθες–στην 13η σεζόν που η διοργάνωση φέρει αυτή την ονομασία- κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Ομολογουμένως αναβαθμισμένο. Με νέο format. Με πολύ ισχυρές ομάδες. Κάτι σαν μικρό… Champions League που υπόσχεται Πέμπτες πολύ υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου.

Ήθελε η UEFA να ανακατέψει την τράπουλα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το έκανε βάζοντας στην εξίσωση το νεοσύστατο Conference League. Αυτή η επιλογή της είναι που έδωσε το δικαίωμα σε μια σειρά από ευεργετικές αλλαγές και στο Europa League. Οι όμιλοι πλέον οκτώ, όπως στο Champions League. Οι μονομάχοι στα γκρουπ συνολικά 32 –όσοι προκρίνονταν δηλαδή μέχρι πέρσι στην πρώτη φάση των νοκ άουτ-.

Οι πρώτοι των ομίλων απευθείας στους «16» του θεσμού. Οι δεύτεροι σε αγώνες –νοκ άουτ- με τους τρίτους των ομίλων του Champions League. Οι τρίτοι σε αγώνες-νοκ άουτ- με τους δεύτερους των ομίλων του Conference League. Ένα κανονικό ντόμινο που δίνει το δικαίωμα συνολικά σε 24 ομάδες μετά τη φάση των ομίλων να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα έξω από τα σύνορα.

Μεγάλα ονόματα

Ομολογουμένως διαδικασία που αφήνει υποσχέσεις. Και που ήδη περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρώπης. Πέρα από τον Ολυμπιακό που είναι μια κλασική ομάδα Champions League, στους ομίλους του Europa League συναντά κανείς club όπως η Νάπολι, η Λιόν, η Λέστερ, η Μονακό, η Λάτσιο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Γουεστ Χαμ, η Φενερμπαχτσέ και η Γαλατά Σαράι, η Μπέτις, η Μαρσέιγ, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κλπ.

Πολύ υψηλό επίπεδο που υπόσχεται προκαταβολικά μεγάλο ανταγωνισμό. Και συγκινήσεις ως το βράδυ της 18ης Μαϊου και τον τελικό που φέτος θα πραγματοποιηθεί, στις όχθες του Γουδαλκιβίρ και στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης.

Το καλεντάρι

To opening των ομίλων έγινε χθες με την απογευματινή αναμέτρηση ανάμεσα στην Σπαρτάκ Μόσχας και την Λέγκια Βαρσοβίας (0-1) –για τον τρίτο όμιλο όπου συγκάτοικοι είναι και η Λέστερ με την Νάπολι-. Χρηστική πληροφορία: Και οι νέες ώρες διεξαγωγής των αγώνων της διοργάνωσης. Ματς στις 19:45 και στις 22:00, Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται τη βραδιά της 9ης Δεκεμβρίου.

Τα «μπαράζ» ανάμεσα στους τρίτους του Champions League και τους 2ους των ομίλων του Europa League είναι προγραμματισμένα για τις 17 και 24 Φεβρουαρίου και η φάση των «16» ξεκινά στα γενέθλια του Ολυμπιακού: 10 Μαρτίου (17/3) οι ρεβάνς.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου (19:45)

5ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Λάτσιο (Ιταλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

6ος όμιλος
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)
Μίντιλαντ (Δανία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

7ος όμιλος
Μπέτις (Ισπανία)-Σέλτικ (Σκωτία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

8ος όμιλος
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)-Γκενκ (Βέλγιο)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία)

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου (22:00)

1ος όμιλος
Μπρόντμπι (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)-Λιόν (Γαλλία)

2ος όμιλος
Μονακό (Γαλλία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)

3ος όμιλος
Λέστερ (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία)

4ος όμιλος
Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Αντβέρπ (Βέλγιο)
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024