Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι - Συγκινημένη η Ιωάννα από το κύμα στήριξης του κόσμου - «Φοβήθηκε με τους δημοσιογράφους»

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκινημένη η Ιωάννα από το κύμα στήριξης του κόσμου – «Φοβήθηκε με τους δημοσιογράφους»

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε πως η Ιωάννα φοβήθηκε με τους δημοσιογράφους. «Φοβήθηκε και τρομοκρατήθηκε, παραλίγο να ποδοπατηθεί. Μου κράταγε το χέρι και μου έλεγε "πρόσεχε, πρόσεχε"»

Συγκινημένη είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου σχετικά με το κύμα συμπαράστασης μετά την πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον Μάιο του 2020.

Το θύμα της φριχτής επίθεσης εμφανίστηκε στο δικαστήριο, φορώντας ειδική μάσκα που προστατεύει τα τραύματά της, και έλαβε εκατοντάδες μηνύματα από άτομα που της συνέχαιραν για το θάρρος της.

Μέσω του ΑΝΤ1 απάντησε σε όσους στάθηκαν στο πλευρό της, σημειώνοντας πως της γέμισαν κουράγιο και ελπίδα.

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ» σημείωσε η Ιωάννα.

«Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο, που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μού έδωσε κουράγιο και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο» κατέληξε.

Η Ιωάννα φοβήθηκε με τους δημοσιογράφους

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως η Ιωάννα φοβήθηκε με τους δημοσιογράφους. «Φοβήθηκε και τρομοκρατήθηκε, παραλίγο να ποδοπατηθεί. Μου κράταγε το χέρι και μου έλεγε «πρόσεχε, πρόσεχε»».

Ο κ. Λύτρας επέκρινε τα όσα έλαβαν χώρα σημειώνοντας πως «αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν». Ωστόσο, ενημέρωσε πως στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι τού ζήτησαν συγγνώμη και κατά την έξοδο της Ιωάννας από το δικαστήριο, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική.

Ερωτηθείς για το πώς υποδέχθηκε το θύμα τα τεκταινόμενα της χθεσινής ημέρας, σημείωσε πως ένιωσε ανακούφιση όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά που βρέθηκε σε τόσο πολύ κόσμο και μηνύματα συμπαράστασης, βγήκε ακόμη πιο δυνατή».

Όσον αφορά στην απουσία της κατηγορούμενης, ο κ. Λύτρας σημείωσε πως «δεν ξέρω αν είναι δικιά της σκέψη το να μην εμφανιστεί ή κάποιοι την έχουν συμβουλέψει, αλλά είναι τελείως λάθος τακτική» και τόνισε πως με αυτή της την απόφαση «επέδειξε ασέβεια και προς το δικαστήριο και προς την Ιωάννα, δεν τόλμησε να εμφανιστεί και να έρθει αντιμέτωπη με το θύμα».

«Η χθεσινή ημέρα ήταν διαδικαστική για το δικαστήριο. Το γνώριζε προφανώς η κατηγορούμενη. Το σημαντικό στοιχείο ήταν η ανάγνωση του κατηγορητηρίου, και δεν ήταν εκεί για να ακούσει για το τι κατηγορείται και τι έχει κάνει. Είναι λάθος. Ποια μεταμέλεια; Τι να πει; Για ποιο λόγο δηλαδή; Θα έρθει όποτε θέλει αυτή; Σας το λέω και κρατείστε το, ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα έρθει στο δικαστήριο. Θα εμφανιστεί μόνο στην απολογία της» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Το μόνο που κέρδισε ήταν να θυμώσει τον κόσμο ακόμη παραπάνω. Μεγάλωσαν η οργή και ο θυμός» επεσήμανε ο κ. Λύτρας και τόνισε πως «η κατηγορούμενη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα, αλλά δεν έχει και νόημα. Γνωρίζαμε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μην απολογηθεί, όπως δεν παρουσιάστηκε και στο στάδιο της ανάκρισης».

Η εξαίρεση των γυναικών ενόρκων

Δεικτικό ήταν το σχόλιο του για την εξαίρεση γυναικών από τους ενόρκους, αναφέροντας πως «μας πάει δεκαετίες πίσω. Αυτά τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Έκανε λόγο για «παλαιομοδίτικη τακτική του ‘50 και του ’60» και συμπλήρωσε πως «πρωτίστως είναι προσβλητικό για τη γυναίκα και σε δεύτερη φάση για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο δικαστής, εν έτει 2021, δεν έχει καμία σημασία αν είναι άνδρας ή εάν είναι γυναίκα. Δηλαδή, τι θεωρεί ότι με τους άντρες θα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση η κατηγορούμενη, ή το ανάποδο; Νομίζω ότι αυτό μας γυρνάει δεκαετίες πίσω».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024