Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κριστιάνο Ρονάλντο - Η ηλικία είναι ένας απλός αριθμός

Κριστιάνο Ρονάλντο – Η ηλικία είναι ένας απλός αριθμός

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε σε ακόμη μία αναμέτρηση, παρότι βρίσκεται μια ανάσα πριν από τα 37 του χρόνια

«Η ηλικία δεν είναι εμπόδιο. Είναι ένας περιορισμός που βάζεις μόνος στο μυαλό σου» είχε πει μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες των ΗΠΑ, η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι.

Ένα ρητό που δείχνουν να το υποστηρίζουν πολλοί ποδοσφαιριστές στον 21ο αιώνα.

Λίγοι ωστόσο το κάνουν όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και τούτο, διότι ο Πορτογάλος συνεχίζει να σκορπάει το φόβο και τον τρόμο σε κάθε αντίπαλη άμυνα, παρότι βρίσκεται μια ανάσα πριν από τα 37 του χρόνια.

Όπως και στο ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απέναντι στην Άστον Βίλα, έτσι και στη δεύτερη συμμετοχή του, κόντρα στη Γιανγκ Μπόις, ο πορτογάλος σούπερ σταρ σκόραρε.

Μπορεί η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να ηττήθηκε, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από το γήπεδο έχοντας καταφέρει άλλη μια φορά να βρει δίχτυα.

Μαγική σέντρα Μπρούνο και κλασικό τελείωμα Ρονάλντο που απέδειξε και πάλι πως είναι ο… Mr Champions League.

Μόνο τυχαία δεν είναι τα νούμερα του Πορτογάλου που φαίνεται πως είναι ένα… ρομπότ. Διότι, από τα 30 του και μετά έχει σκοράρει συνολικά με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και (πλέον) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνολικά 326 φορές.

Ο πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε απέναντι στη Γιανγκ Μπόις το 63ο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε 68 αναμετρήσεις που έχει δώσει από την ημέρα που «έκλεισε» τα 30 του χρόνια, 35 περισσότερες φορές από τον δεύτερο της λίστας.

Δεν περιμέναμε ωστόσο αυτές τις δύο αναμετρήσεις που έχει δώσει φέτος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να καταλάβουμε πως ο Ρονάλντο είναι μια μηχανή που σκοράρει ασταμάτητα.

677 γκολ σε συλλογικό επίπεδο και 111 με την Εθνική Πορτογαλίας, που αποτελεί και ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο. 450 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 121 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 101 με τη Γιουβέντους και 5 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 135 τέρματα και δεύτερος σε κατακτήσεις με 5 τρόπαια. 311 γκολ στη LaLiga σε 292 παιχνίδια. 86 σε 197 στην Premier League και 81 σε 98 στη Serie A.

Αριθμοί που… ζαλίζουν, αλλά δείχνουν παράλληλα τη σταθερότητα που έχει ο Ρονάλντο όλα αυτά τα χρόνια. Για να φθάσει κάποιος ποδοσφαιριστής τα νούμερα του Πορτογάλου, πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 52 γκολ ανά σεζόν, για 15 συνεχόμενα χρόνια. Σχεδόν απίθανο…

Κόντρα στην Άστον Βίλα έγινε ο τρίτος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των Κόκκινων Διαβόλων στην Premier League, πίσω από τους Γκιγκς και Σκόουλς.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο έγινε το πρώτο «7άρι» της Γιουνάιτεντ που σκοράρει δύο γκολ στο «Όλντ Τράφορντ» μετά τον… Κριστιάνο, από τον Απρίλιο του 2009. Συνολικά, ο Ρονάλντο κατάφερε να σπάσει κόντρα στη Νιουκάσλ 13 ολόκληρα ρεκόρ.

Όλα αυτά έχοντας φθάσει σχεδόν τα 37 του χρόνια. Τίποτα ωστόσο δεν είναι τυχαίο, καθώς, σύμφωνα και με τον Λι Γκραντ, ο Πορτογάλος προσέχει τα πάντα, ώστε να είναι πάντα σε τρομερή κατάσταση, δίνοντας παράλληλα και το παράδειγμα στους συμπαίκτες του.

«Όταν τελειώνουμε το δείπνο στο ξενοδοχείο, έχουμε τη δυνατότητα να φάμε ένα γλυκό. Την Παρασκευή κανένας δεν άγγιξε το γλυκό. Όλοι παρακολουθούσαν τον Ρονάλντο και το πιάτο του. Τι είχε το πιάτο του; Είχε κινόα με αβοκάντο και δύο βραστά αυγά. Ο άνθρωπος αυτός είναι σε τρομερή κατάσταση» ανέφερε ο τερματοφύλακας των Κόκκινων Διαβόλων, επαληθεύοντας έτσι τα όσα λέγονται συνεχώς για τον Ρονάλντο.

View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο Ρονάλντο θα οδηγήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ωστόσο, η παρουσία του και μόνο στην ομάδα αρκεί για να ανεβάσει κατακόρυφα τις πιθανότητες και για να προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τους… εχθρούς.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024