Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανικολάου - Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα, όταν του εξηγούσα για το Άσπεργκερ

Παπανικολάου – Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα, όταν του εξηγούσα για το Άσπεργκερ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία του, ενώ σημείωσε ότι ο Νίκος Γκάλης, όταν τον ενημέρωσε και ζήτησε τη βοήθειά του, έβαλε τα κλάματα.

Για την αποκάλυψη ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την στήριξη παιδιών με το σύνδρομο από κοινού με τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του πρώην μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος αποκάλυψε ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, με στοιχεία του Συνδρόμου Άσπεργκερ.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να ανακοινώσει την προσπάθεια που ξεκινά ο ίδιος και θα έχει ως πρεσβευτές τους δύο σπουδαίους αθλητές για εκπαιδευτικά προγράμματα ανάπτυξης κοινωνικών και αθλητικών δεξιοτήτων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία του, ενώ σημείωσε ότι ο Νίκος Γκάλης, όταν τον ενημέρωσε και ζήτησε τη βοήθειά του, έβαλε τα κλάματα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε ότι πρώτος του ανέφερε ότι πιθανότατα είναι φορέας του συνδρόμου Άσπεργκερ ο ψυχαναλυτής του, πριν από δύο χρόνια, όμως εκείνος όπως είπε δεν έδωσε σημασία, μέχρι που τα σημάδια έγιναν πιο έντονα, ενώ οι ειδικοί του είπαν ότι αν μάθει ποια πρόσωπα που είναι ευρέως γνωστά, έχουν ή είχαν σύνδρομο Άσπεργκερ, δεν θα νιώθει τόσο παράξενα.

Διαβάστε επίσης: Η φωτογραφία του αιώνα – Γκάλης και Γιάννης σε συνάντηση κορυφής

«Δεν είναι ασθένεια ο αυτισμός, έχει βαθμίδες, έχει στάδια» με περισσότερες δυσκολίες, είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει το μπούλινγκ προς όλα τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σημειώνοντας πολλές φορές, ότι υπάρχει ζήτημα παιδείας και ενημέρωσης των υπόλοιπων ανθρώπων.

«Δεν έχουν πρόβλημα αυτά τα παιδιά, το πρόβλημα αφορά την υπόλοιπη κοινωνία», σημείωσε, λέγοντας ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που έχουν σύνδρομο Άσπεργκερ ή συνολικά στο φάσμα του αυτισμού.

Σύμπραξη με τον Αντετοκούνμπο

Σε ότι αφορά την σύμπραξη του με τους Γκάλη και Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε ότι θα αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για δράσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά, επειδή κάνουν μοναχικά αθλήματα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε σε ομαδικά αθλήματα, φυσικά σιγά-σιγά», ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι και «τα ειδικά σχολεία να «συνυπάρξουν” με τα γενικά σχολεία, καθώς τα παιδιά που πάνε σε αυτά, σε λίγο καιρό θα βρεθούν μαζί έξω στην κοινωνία».

Η συνάντηση κορυφής

Ο έλληνας πρωταθλητής του NBA φωτογραφήθηκε με τον τεράστιο «γκάνγκστερ» και δεν παρέλειψε να αναρτήσει το σχετικό ποστ σε όλους τους λογαριασμούς του στα social media, βάζοντας φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι διάλεξαν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Είδα τη φωτιά στα μάτια του. Τι βραδιά…» ήταν τα λόγια του Αντετοκούνμπο κάτω από κάθε ανάρτηση.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024