Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Πώς οι γυναίκες στο χρησιμοποιούν τα social media για να διαμαρτυρηθούν

Αφγανιστάν – Πώς οι γυναίκες στο χρησιμοποιούν τα social media για να διαμαρτυρηθούν

Μια διαδικτυακή καμπάνια έχει δει Αφγανές γυναίκες σε όλο τον κόσμο να μοιράζονται φωτογραφίες τους φορώντας παραδοσιακά πολύχρωμα ρούχα, χρησιμοποιώντας το hashtag #DoNotTouchMyClothes.

Αφού βγήκαν στους δρόμους σε μεγάλες πόλεις του Αφγανιστάν, οι γυναίκες έχουν «βγει» τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαμαρτυρηθούν για τις σκληρές πολιτικές των Ταλιμπάν απέναντί τους.

Μια διαδικτυακή καμπάνια έχει δει Αφγανές γυναίκες σε όλο τον κόσμο να μοιράζονται φωτογραφίες τους φορώντας παραδοσιακά πολύχρωμα ρούχα, χρησιμοποιώντας το hashtag #DoNotTouchMyClothes.

Η διαμαρτυρία είναι μια απάντηση σε μια καθιστική διαδήλωση που ενορχήστρωσαν οι Ταλιμπάν στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, όπου περίπου 300 γυναίκες εμφανίστηκαν με ολόμαυρα ρούχα καλύπτοντας τα πρόσωπα, τα χέρια και τα πόδια τους -ένα φόρεμα που δεν είχαν δει ξανά οι πολίτες στη χώρα.

Με σημαίες των Ταλιμπάν στα χέρια, οι γυναίκες αυτές ανέφεραν ότι «υποστηρίζουν» τους μαχητές που ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπεται σε γυναίκες να βρίσκονται σε υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις, όπως και ότι σε σχολεία και πανεπιστήμια οι τάξεις θα πρέπει να είναι διαχωρισμένες με βάση το φύλο.

«Καμία γυναίκα δεν έχει ντυθεί ποτέ έτσι στην ιστορία του Αφγανιστάν. Αυτό είναι εντελώς ξένο για τον πολιτισμό μας. Δημοσίευσα τη φωτογραφία μου με το παραδοσιακό αφγανικό φόρεμα για να ενημερώσω, να εκπαιδεύσω και να διαλύσω την παραπληροφόρηση που διαδίδεται από τους Ταλιμπάν», είπε η Bahar Jalali.

Η Peymana Assad, το πρώτο άτομο αφγανικής καταγωγής που εξελέγη σε δημόσια αξιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε μια φωτογραφία της με πολύχρωμα ρούχα και έγραψε στο Twitter: «Αυτός είναι ο αφγανικός πολιτισμός. Το παραδοσιακό μου φόρεμα».

Η μουσικός Ariana Delawari μοιράστηκε μια φωτογραφία της μητέρας της «μαζί μου στην κοιλιά της», έγραψε, φορώντας παραδοσιακά φορέματα και χωρίς μαντίλα πριν από δεκαετίες στο Αφγανιστάν.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024