Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές με το τωρινό υπουργικό συμβούλιο «βλέπει» κυβερνητικός αξιωματούχος

Εκλογές με το τωρινό υπουργικό συμβούλιο «βλέπει» κυβερνητικός αξιωματούχος

Σημειώνεται ότι η κυβερνητική θητεία διανύει πλέον το δεύτερο μισό της

«Ταράζει» τα νερά, εκτίμηση κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν το τρέχον κυβερνητικό σχήμα θα είναι και το τελικό στο δρόμο προς τις εκλογές, απάντησε: «Θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Γεγονός είναι ότι το άρωμα των εκλογών αναδύεται όλο και πιο έντονο το τελευταίο διάστημα, καθώς η κυβερνητική θητεία διανύει πλέον το δεύτερο μισό της. Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια παρατεταμένη… προεκλογική περίοδο μέχρι το 2023, σε ένα πολωτικό κλίμα, όπως επιβεβαιώθηκε μετά το θέμα με την παρ’ ολίγο  υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Κάτι που φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετρατία λέγοντας ένα ηχηρό όχι σε πρόωρες κάλπες, οριοθέτησε πολιτικά τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτους όρους …προεκλογικής περιόδου.

«Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση.
Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και το βέτο του στην υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Εκλογικά διλήμματα

Ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, έθεσε και τα εκλογικά διλήμματα του 2023

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες όταν θα ζητήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» καθώς δείχνει ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να πάει σε εκλογές μέσα σε συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης αλλά και αναφερόμενος εν τάχει στα εκλογικά δικλήμματα του 2023, υπογράμμισε ότι «θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί η επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι θέλει να είναι αυτοδύναμη, με την επιλογή της άλλης παράταξης που δεν καταλαβαίνω ποια είναι, όταν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν στο 2015».

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι στόχος της ΝΔ θα είναι η αυτοδυναμία «αλλά εάν δεν την επιτύχουμε θα πάμε σε διπλές κάλπες, θέλω να είμαι ξεκάθαρος» ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η ΝΔ εκφράζει το πολιτικό φάσμα από την δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024