Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0 – Σβηστά η «Ένωση» απέναντι στους… 10 του Ιωνικού

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0 – Σβηστά η «Ένωση» απέναντι στους… 10 του Ιωνικού

Με τον Τσούμπερ να περνά αλλαγή και να μεταμορφώνει όλη την εικόνα της, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού και ξεκίνησε με το «δεξί» το φετινό πρωτάθλημα. Έβγαλε αρκετές αδυναμίες αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση που από το 33′ έπαιξε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ρομαό.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν η νίκη επί του Ιωνικού και ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν. Και οι Κιτρινόμαυροι το κατάφεραν, δημιουργώντας με την εικόνα τους δεύτερο ημίχρονο αρκετά χαμόγελα. Ιδίως από την είσοδο του Τσούμπερ στο ματς και μετά. Ο Ελβετός άσος ήταν ότι καλύτερο παρουσίασε η ΑΕΚ σε αυτό το νικηφόρο 3-0. Μια ΑΕΚ που στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλά προβλήματα και τα πράγματα για εκείνη ενδεχομένως να είχαν γίνει δύσκολα, αν στο 33’ ο Ιωνικός δεν έμενε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομαό.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

To ματς ξεκίνησε με τον Ιωνικό να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, στο πρώτο μόλις λεπτό! Ο Τουράμ βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, πλάσαρε με το εξωτερικό όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ γλίτωσε την ψυχρολουσία και στο 7’ κατάφερε να πάρει εκείνη το προβάδισμα! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Λε Ταλέκ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0!

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε μετά από δύο λεπτά και πάλι με τον Τουράμ. Το ματς γενικώς είχε ρυθμό και ένταση από την αρχή. Στο 17’ η ομάδα της Νίκαιας έκανε την Τρίτη της τελική, ξανά με τον σέντερ φορ της. Μετά από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ ο Τουράμ βρέθηκε ανενόχλητος, όμως η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 33’ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Ρομαό έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Άμραμπατ και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Ιωνικό να μένει έτσι με παίκτη λιγότερο! Από αυτή τη φάση και μετά η ΑΕΚ έφερε το ματς στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά. Η πιο καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήταν ένα δυνατό σουτ του Άμραμπατ που εξουδετέρωσε ο Χουτεσιώτης, στο 41’.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Μιλόγεβιτς. Έτσι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέρβος προπονητής έκανε δύο αλλαγές, με τους Σιμάνσκι και Τσούμπερ να αντικαθιστούν τους Τάνκοβιτς και Γαλανόπουλο. Στο 48’ μάλιστα ο Ελβετός διεθνής έκανε και την πρώτη του τελική, με ένα σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ιωνικού.

Στο 61΄οι Κιτρινόμαυροι θα κερδίσουν πέναλτι, όταν μετά από πάσα του Τσούμπερ η μπάλα θα φτάσει στον Αραούχο και ο Μύγας θα τον ανατρέψει! Ο Άμραμπατ θα αναλάβει την εκτέλεση και θα κάνει το 2-0. Ενώ δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε να βρουν και τρίτο γκολ, μετά από το γύρισμα του Μισελέν που δεν κατάφερε να τελειώσει ο Τσούμπερ. Ότι συνέβη και στο 66’, σε φάση που πάλι ήρθε από τα πόδια του Τσούμπερ, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Αραούχο.

Στο 66’ ο Ελβετός διεθνής θα βρει δίχτυα όμως και θα κάνει το 3-0! Μετά από πάσα του Μάνταλου ο Τσούμπερ θα πιάσει ένα «ξερό» σουτ μέσα από την περιοχή, με την ΑΕΚ να «κλειδώνει» ουσιαστικά τη νίκη και να αποβάλει οριστικά το άγχος. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Κιτρινόμαυροι κατέβασαν στροφές, κράτησαν την μπάλα, με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους.

Το κλειδί: Η αδυναμία του Ιωνικού να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο ξεκίνημα.

Το 10άρι: Ο Τσούμπερ. Μπήκε στο ματς και μεταμόρφωσε την εικόνα της ΑΕΚ με την ποιότητά του.

Στον πάγκο: Ο Αραούχο. Δεν ήταν σε καλή βραδιά και δεν του βγήκαν οι φάσεις.

Γιατί κόουτς: H αμυντική εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος σηκώνει προβληματισμό. Και σίγουρα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα πρέπει να δει το συγκεκριμένο ζήτημα ενόψει συνέχειας.

Γκολ: Λε Ταλέκ 6, Άμραμπατ 62’, Τσούμπερ 66’

Kίτρινες: Μάνταλο2 (55’), Λε Ταλέκ (85’) – Ρομαό (24’), Τσιγκρίνσκι (51’), Μύγας (62’)

Κόκκινες: Ρομαό 33’

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ (68’ Γκαρσία), Μάνταλος (68’ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46’ Τσούμπερ), Αραούχο (76’ Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δ. Σπανός, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας (90+3 Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεράνιος, Γκοτσούλιας, Ρομαό, Λένις (68’ Ντάλσιο), Αοσμαν (67’ Κιάκος), Καμπράλ (80’ Ματσούκας), Τουράμ (80’ Μάναλης)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024