Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης - Δεν θα δούμε εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα

Μαγιορκίνης – Δεν θα δούμε εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι αν και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό, ωστόσο τον μεταδίδουν πολύ λιγότερο από τους ανεμβολίαστους

Οι νέες διαγνώσεις μειώνονται μαζί με τον αριθμό των θανάτων, τόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει σημάδια σταθεροποίησης με μικρή αύξηση στις ΜΕΘ κατά 6%, ενώ υποχωρεί ο ρυθμός των εισαγωγών, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε την εξέλιξη στις επόμενες δύο εβδομάδες, υπενθυμίζοντας τον «πυλώνα» του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός έχει εξαιρετικά υψηλή ασφάλεια είπε, και χαρακτήρισε την αυτοδιάγνωση ως δεύτερο σημαντικό πυλώνα.

Η μεταδοτικότητα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν προβλέπονται αυτοδιαγνωστικά τεστ για τους εμβολιασμένους στα σχολεία ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως η μεταδοτικότητα του ιού είναι πολύ μεγαλύτερη στους ανεμβολίαστους.

«Δεν είναι άσπρο -μαύρο η μετάδοση, ωστόσο αν οι ανεμβολίαστοι είναι στο μαύρο, οι εμβολιασμένοι είναι στο άσπρο.

Δεν θα δούμε έναν εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα, δηλαδή δεν προκαλεί μεγάλη αλυσίδα κι αυτό αντιμετωπίζεται καλύτερα, είπε ο κύριος Μαγιορκίνης.

Αρχές Οκτωβρίου θα δούμε αύξηση μεταδοτικότητας καθώς και ο εμβολιασμός χρειάζεται 1-2 μήνες για να δείξει αποτελέσματα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024