Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαζανάς - Σε ποιους άλλους κλάδους πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο

Λαζανάς – Σε ποιους άλλους κλάδους πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Για την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και σε άλλους κλάδους, όπως στην εστίαση και τα ξενοδοχεία, στα σχολεία, στην Αστυνομία και τον Στρατό, τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείο Υγείας, Μάριος Λαζανάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής είπε: «σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μες το πλοίο», τόνισε ο κ. Λαζανάς.

Ο Μάριος Λαζανάς εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα «προφανώς είναι δεδομένο» ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν και κάλεσε σε ευλαβική τήρηση των μέτρων προφύλαξης όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων τόσο από τους ανεμβολίαστους όσο και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Επίθεση κατά των αρνητών γιατρών

Ο κ. Λαζανάς έστρεψε τα βέλη του κατά γιατρών που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν ενώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας μάλιστα ότι «δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Στο ερώτημα εάν ένας ασθενείς μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος να μην διασωληνωθεί ο κ. Λαζανάς εξήγησε πως όταν το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο. Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενείς δεν είναι ψυχικά υγιείς να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός.

«Το πολύ – πολύ άσχημο είναι ότι υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες Covid και αρνούνται ότι έχουν Covid», σημείωσε ο κ. Λαζανάς.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024