Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αντιγραφή παλαιότερων παρεμβάσεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη στην πυρόπληκτη Λίμνη Ευβοίας παραβρέθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, με αντικείμενο την επεξεργασία μέτρων οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης κινούνται μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αντιγραφή παλαιότερων παρεμβάσεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

«Αυτό που δεν μπορούμε να αντιγράψουμε είναι η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που ακόμη τις βιώνουν οι επιχειρήσεις της περιοχής που είχαν πληγεί από τις περσινές πλημμύρες» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Επισήμανε επίσης την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο

Επανέλαβε δε την πρόταση για την εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση:

– στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, με επιδότηση θέσεων εργασίας και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του,

– στην ανασυγκρότηση της επιχειρηματικής ζωής με ανάπτυξη συνεργασιών-συστάδων επιχειρήσεων (clusters)

– στις δημόσιες επενδύσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας με εστίαση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, μαρίνες, υδατοδρόμια).

Με αφορμή μάλιστα την παρουσία του επικεφαλής της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας κυρίου Σταύρου Μπένου δήλωσε τη διαθεσιμότητα των επιστημονικών φορέων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ και ΚΕΚ) προκειμένου να συνδράμουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο ή όπου αλλού χρειαστεί στην όλη προσπάθεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr