Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίκης Θεοδωράκης - Η Ελλάδα αποχαιρετά τον εμβληματικό δημιουργό - Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το λαϊκό προσκύνημα

Μίκης Θεοδωράκης – Η Ελλάδα αποχαιρετά τον εμβληματικό δημιουργό – Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα επαναλαμβάνεται σήμερα  Τρίτη από τις 10:00 ως τις 19:00.

Για δεύτερη μέρα σήμερα, η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έκανε μουσική τους πόθους και τους αγώνες του λαού.

Το λαϊκό προσκύνημα επαναλαμβάνεται σήμερα  Τρίτη από τις 10:00 ως τις 19:00.

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Live όλες οι εξελίξεις

19:35 – Τελικά, λίγο μετά τις 19:30 ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος στον Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι. Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

19:00 – Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, παρατείνεται κατά μια ώρα, δηλαδή έως τις 8 το βράδυ το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

18:40 – Ενταση δημιουργήθηκε έξω από την Μητρόπολη όταν η αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο πως στις 7 ακριβώς ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες που περίμεναν αρκετή ώρα προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

18:30: «Να μην κοιτάμε τα μικρά και ασήμαντα, που πολλές φορές μας χωρίζουν αλλά ότι έχει αξία στη ζωή. Ζωή σε όλους δεν το ξεχνάμε δεν ξεχνιέται ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

17:20 – Θρηνούμε την απώλεια ενός παγκόσμιου συμβούλου, είπε ο Δημήτρης Μπάσης Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί είναι το τέλος μιας εποχής. Ημουν κοντά του. Υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μουσικός. Κρατάω την απλότητα του, είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε «όσο τραγουδώ θα τραγουδώ τα τραγούδια του».

17:10 Μαζί με τον εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης.

16:40 – «Ο Μίκης θα είναι πάντα εδώ. Όχι μόνο στην καρδιά μας, αλλά και στα αυτιά μας» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Κώστας Γαβράς.

16:30 – Το δικό τους αντίο στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη είπαν το μεσημέρι της Τρίτης ο έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και ο βραβευμένος έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός.

13:19 – Πλήθος κόσμου συνεχίζει να συρρέει στην Μητρόπολη Αθηνών όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

12:05 – Με εμφανή την συγκίνηση, αρκετές φορές και με δάκρυα στα μάτια, ο κόσμος συνεχίζει να αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Ορφάνεψε η Ελλάδα» λένε.

11:25 – Με ενα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι άνθρωποι όλων των ηλικιών περιμένουν να χαιρετίσουν τον Μικη Θεοδωράκη. Συγκινητική είναι η παρουσία μικρών παιδιών.

11:15 – Εκατοντάδες πολίτες περιμένουν καρτερικά στη Μητρόπολη Αθηνών για να  αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Στη Μητροπόλεως και σήμερα έχει σχηματιστεί μια ουρά ανθρώπων που περιμένουν καρτερικά.

11:00 – Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

10:30 -Κόσμος κάθε ηλικίας αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

10:25 –  Το «αντίο» ειπώνεται και με έργα του δημιουργού, όπως αυτό που γράφτηκε σε ένα χαρτόνι που κάποιος από τους πολλούς, άφησε σε μια καρέκλα στο παρεκλήσσι όπου εκτίθεται η σορός του: « Δεν κιότεψα δε λύγισα και τη ζωή αψήφησα».

Πρόκειται για το ρεφρέν του εξαιρετικού τραγουδιού που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης: «Βουνά σας χαιρετώ» που ξεκινά με τα ανατριχιαστικά επίκαιρα λόγια:

Βουνά βουνά σας χαιρετώ
φεύγω για μακριά
για ταξίδι μεγάλο
δίχως πηγαιμό δίχως γυρισμό
βουνά βουνά σας χαιρετώ
φεύγω για μακριά

10:15 – Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη. Ο κόσμος που έχει συρρεύσει στην Μητρόπολη Αθηνών λέει το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη, και ακούγονται οι φράσεις: «Αθάνατος» και «Ευχαριστούμε Μίκη».

10:00 – Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εμβληματικό συνθέτη θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημειώνεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.
Στη συνέχεια η σορός του μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, κάτι που ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε χειροκροτώντας και τραγουδώντας

Από χθες πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών, για να πει το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη.

Χιλιάδες πολίτες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας, ανέμεναν με υπομονή στη Μητρόπολη Αθηνών για να τον αποχαιρετήσουν στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα.

Έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών είχε σχηματιστεί μια ουρά ανθρώπων που περίμεναν καρτερικά. Εκεί βρέθηκε ο γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκινητικές, με τον κόσμο να τραγουδά τα τραγούδια του Θεοδωράκη και να ραίνει με βασιλικό και λουλούδια τον μεγάλο δημιουργό.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024