Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά είναι τα ραντεβου των αιωνίων φέτος σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα

Αυτά είναι τα ραντεβου των αιωνίων φέτος σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα

Μετά την κλήρωση του Ελληνικού πρωταθλήματος έγιναν γνωστές και ημερομηνίες που θα τεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καθώς ήδη είχαν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες της Ευρωλίγκας.

Η κλήρωση της Stoiximan Basket League έβγαλε το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στους αιώνιους την 8η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 21 ή 22 Νοεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι την 8η αγωνιστική και αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα αγωνιστούν μαζί ξανά για εγχώρια διοργάνωση μετά από δύο χρόνια.

Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι ίδιο αιώνιοι ήταν στις 13 Φεβρουαρίου 2019 στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας που είχε διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων όταν ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το παιχνίδι στο ημίχρονο.

Το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της stoiximan basket league θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιστορικό καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ρεβάνς για το Ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί την 21η αγωνιστική στις 27 ή 28 Μαρτίου, καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμα επίσημα οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των παιχνιδιών της stoiximan basket league.

Πέρα από τους αγώνες για το Ελληνικό πρωτάθλημα οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στην Ευρωλίγκα, καθώς οι ημερομηνίες έχουν γίνει γνωστές εδώ και καιρό.

Το τζάμπολ της Ευρωλίγκας θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μονακό εκτός έδρας, ενώ ο Ολυμπιακός μία μέρα αργότερα την 1η Οκτωβρίου θα υποδεχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Μπασκόνια για την πρώτη αγωνιστική.

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί την τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου στο ΟΑΚΑ στις 23 Δεκεμβρίου. Από την άλλη πλευρά οι ρεβάνς της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί την 30η αγωνιστική στις 17 Μαρτίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δηλαδή με βάση την κλήρωση, σε διάστημα 10 ημερών (17 Μαρτίου-27 ή 28 Μαρτίου) οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν δύο φορές.

Μάλιστα πολύ πιθανόν αυτό να μην είναι το τελευταίο τους παιχνίδι καθώς οι δύο ομάδες μπορεί να τεθούν αντιμέτωπες, τόσο στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όσο και στους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αιωνίων:

Stoiximan Basket League:

8η αγωνιστική Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 21 ή 22 Νοεμβρίου 2021

21η αγωνιστική Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός  27 ή 28 Μαρτίου 2022

Εuroleague:

15η αγωνιστική Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός  23 Δεκεμβρίου 2021

30η αγωνιστική Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17 Μαρτίου 2022

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024