Νέα διχογνωμία σχετικά με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη έχει προκύψει στην οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Όπως γνωρίζουμε ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του είχε αποφασίσει τόσο σε ποιο μέρος θέλει να ταφεί όσο και ποιο γραφείο τελετών ήθελε να αναλάβει την διαδικασία.

Η κόρη του έχει αντίρρηση για το συγκεκριμένο γραφείο και ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή η σορός του μουσικοσυνθέτη βρίσκεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και φυλάσσεται από αστυνομικούς.

Μόλις χθες έληξε η διαμάχη της οικογένειας σχετικά με το μέρος ταφής του Μίκη Θεοδωράκη με την κόρη του Μαργαρίτα τελικά να συμβιβάζεται να δέχεται να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

Ο Αλέξης Κούγιας, ως εκπρόσωπος της Μαργαρίτας  Θεοδωράκη, μίλησε στο Πρωινό:

«Η κύρια Θεοδωράκη ήθελε αρχικά να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης στο Βραχάτι Κορινθίας, αλλά τελικά αποφάσισε να ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Όμως παρενέβη ο Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη από τα Χανιά και μπορώ να σας πω μετά από κουβέντα με την κόρη του και η ίδια θέλει να κατέβει στα Χανιά. Ο νόμος λέει ότι ο θανών μπορεί να προεπιλέξει τον τόπο ταφής του, αλλά δεν λέει πουθενά ότι μπορεί να προεπιλέξει και το γραφείο τελετών. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών».

Η τελευταία του επιθυμία είναι γραμμένη σε υπολογιστή, όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, και μπορεί και αυτό να αμφισβητηθεί, αλλά η κόρη του έχει αποφασίσει να πάει στην Κρήτη. Όσον αφορά το γραφείο τελετών «εμφανίζεται μια σύμβαση την οποία αμφισβητούμε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο