
Όλυμπος – Νεκρός εντοπίστηκε ο ορειβάτης που αγνοούταν
Ο ηλικιωμένος ορειβάτης που αγνοείτο εντοπίστηκε μετά από πολύωρη επιχείρηση.
Τραγική κατάληξη για τον 72χρονο ορειβάτη που αγνοούταν στον Όλυμπο καθώς εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και αργότερα έγινε γνωστό πως ήταν νεκρός.
Για την επιχείρηση είχαν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 3 οχήματα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, καθώς η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.
Ο 72χρονος βρισκόταν σε δύσβατο σημείο και επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας, «κάποιοι άλλοι ορειβάτες τον είδαν από το καταφύγιο ότι σκόνταψε στο μονοπάτι και έπεσε στη χαράδρα και ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές».
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter
Σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανάσυρση άνδρα πλησίον του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» στο δήμο Δίου – Ολύμπου.
?Κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 3 οχήματα, η Π.Υ. Λιτόχωρου, η Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ. pic.twitter.com/Wqg629ScE3— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 5, 2021
- Πλαστικές σφαίρες στη Μαγιόρκα κατά διαδηλωτών – Οκτώ τραυματίες στην κινητοποίηση κατά του υπερτουρισμού
- Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια
- ΕΛΑΣ: Στο στόχαστρο ο Π. Μαρινάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Διαστρεβλώνει τη θέση μας»
- Κικίλιας: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη μεταβίβαση εισιτηρίων διαρκείας
- Παντελής Παντελίδης: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του


