Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«H Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» - Έξαλλο το Μπάκιγχαμ με τη διαρροή του... θανάτου της Ελισάβετ

«H Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» – Έξαλλο το Μπάκιγχαμ με τη διαρροή του… θανάτου της Ελισάβετ

Aνώτατοι αξιωματούχοι διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τον υπεύθυνο της διαρροής, που προκάλεσε πονοκέφαλο σε παλάτι και κυβέρνηση

Έντονη οργή εκφράζει το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά τη διαρροή των άκρως μυστικών σχεδίων για τη διαχείριση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Aνώτατοι αξιωματούχοι διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τον υπεύθυνο της διαρροής, που προκάλεσε πονοκέφαλο σε παλάτι και κυβέρνηση.

«Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό το γεγονός ότι διέρρευσαν εμπιστευτικά έγγραφα. Το Παλάτι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο με αυτό που συνέβη» ανέφερε πηγή στο DailyMail.

To Μπάκιγχαμ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, ενώ ερευνά κατά πόσο τα μέσα ενημέρωση απέκτησαν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για την περίφημη «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

Τι θα συμβεί αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ

Σημειώνεται πως το πλήρες -και απόρρητο -σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες 10 ημέρες από την στιγμή που θα πεθάνει η βασίλισσα  Ελισάβετ αποκάλυψε το Politico.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» είναι η συνθηματική φράση που αναμένεται να ακουστεί όταν ξεκινήσει η «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου», σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ.

Ο πρώτος που θα ενημερωθεί θα είναι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας από τον ίδιο τον γραμματέα της Βασίλισσας. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και ο στρατός.  Ο διάδοχος Κάρολος,θα απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό

Μόνο όταν υπάρξει επίσημη ειδοποίηση τα νέα θα δοθούν στον Τύπο και στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Mail θα σταλεί σε υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς: «Με λύπη σας ενημερώνω για τον θάνατο της ΑΜ της Βασίλισσας». Αμέσως ξεκινά η διαδικασία να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες.

Ο επίσημος ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας θα μαυρίσει με μια σύντομη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το θάνατο της Βασίλισσας ενώ όλες οι ιστοσελίδες του gov.uk θα έχουν ένα μαύρο μπάνερ. Κάθε ανάρτηση στο Twitter από κυβερνητικούς λογαριασμούς και υπουργικούς θα πρέπει να έχει την έγκριση επικοινωνιολόγου, ενώ καμία δημόσια δήλωση δεν επιτρέπεται μέχρι να μιλήσει ο πρωθυπουργός, πιθανώς από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μία ημέρα μετά την D-Day το Συμβούλιο Προσχώρησης θα συγκληθεί στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς, κοντά στο Μπάκιγχαμ και θα ανακηρύξουν τον Κάρολο ως τον νέο μονάρχη.

Αξιωματούχος θα βιντεοσκοπήσει τη δήλωση ότι η Βρετανία έχει νέο μονάρχη – το ίδιο μήνυμα θα διαβαστεί ταυτόχρονα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, δίπλα στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Δύο ημέρες μετά την D-Day η σορός  θα τοποθετηθεί στην Αίθουσα του Θρόνου, στο Μπάκιγχαμ.

Την τρίτη και την τέταρτη μέρα ο νέος βασιλιάς Κάρολος ξεκινά περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχής γενομένης με  επίσκεψη στο Γουεστμίνστερ στη Βουλή, όπου θα δεχθεί συλλυπητήρια από τους βουλευτές.

Η επόμενη στάση είναι το Εδιμβούργο, που θα επισκεφθεί το κοινοβούλιο της Σκοτίας, ενώ θα υπάρξει εκκλησιαστική τελετή στον καθεδρικό του St. Giles.

Ακολούθως θα πάει στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου θα δεχθεί και πάλι συλλυπητήρια από τα εμπλεκόμενα κοινοβούλια, ενώ θα παρακολουθήσει επιμνημόσυνη τελετή στο Μπέλφαστ, στον Καθεδρικό της St. Anne.

Στο Λονδίνο, θα γίνει η πρόβα της μεταφοράς του φέρετρου της Βασίλισσας   από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουεστμινστερ, με μια συγκεκριμένη διαδικασία γνωστή ως «Επιχείρηση Λιοντάρι»

Έκτη με ένατη ημέρα ξεκινά τριήμερο λαϊκό προσκύνημα. Το σχέδιο περιλαμβάνει αναλυτικές λεπτομέρειες για το πώς θα τοποθετηθεί το φέρετρο. Πρώτα θα την βρεθούν εκεί VIP  Μετά το κοινό θα μπορεί να εισέλθει στον χώρο που θα είναι κλειστός μόνο για μία ώρα το 24ωρο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα πετάξει στην Ουαλία για τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του. Θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της Ουαλίας, ενώ θα παρακολουθήσει επιμνημόσυνη τελετή στο Κάρντιφ στον Καθεδρικό του Llandaff.

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο, θα τελεστεί η κηδεία  που ονομάζεται «Ημέρα Εθνικού Πένθους»  που αν συμπέσει με καθημερινή, εναπόκειται στους εργοδότες για το εάν θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να μην εργαστούν.

Η βασίλισσα θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, ενώ θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε όλο το έθνος το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γουίνσδορ και θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024