Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καγκάβα και… τα γυαλιά ηλίου (1-0)

Ο Καγκάβα και… τα γυαλιά ηλίου (1-0)

Με σκόρερ τον Καγκάβα, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής λίστας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Βέροιας στο τελευταίο του φιλικό πριν από την έναρξη της Superleague

Φιλικό τεστ με την Βέροια στο Δημοτικό γήπεδο της Πόλης έδωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλει να τεστάρει την ετοιμότητα της ομάδας του, ενόψει της πρεμιέρας της Superleague το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Ρουμάνος προπονητής παρέταξε την ομάδα του με τα τρία νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, τον Τσούμπα Άκπομ τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα και τον Σίντκλεϊ.

Συγκεκριμένα ο Λουτσέσκου επίλεξε στο βασικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά τους από δεξιά προς αριστερά τους Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Σίντκλεϊ

Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Εσίτι – Σβαμπ, με τον Μουργκ να βρίσκεται αριστερά, τον Μιτρίτσα δεξιά και τον Καγκάβα σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Άκπομ στην επιστροφή του με τα ασπρόμαυρα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει την Βέροια σε όλο το γήπεδο, μπαίνοντας πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα.

Ο νέος εξτρέμ του ΠΑΟΚ δημιούργησε και την πρώτη καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ, με το φάουλ στο 17’ να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Η εικόνα των νέων αποκτημάτων του ΠΑΟΚ ήταν θετική. Συγκεκριμένα, ο Σίντκλεϊ έδειξε ότι είναι μπακ που παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ανεβαίνει συχνά, έχει καλές επιστροφές, αυτό τουλάχιστον έδειξε σε μία δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να γυρίσει πίσω στην άμυνα και να βρει στήριγμα σε Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη, ο Μιτρίτσα έδειξε να κινείται λίγο πιο άναρχα από τη μέση και μπροστά, όντας καλός τεχνίτης της μπάλας.

Ο Άκπομ ακόμη δεν φάνηκε τόσο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ωστόσο, είναι ο κλασικός Άκπομ που θα γυρίσει πίσω να βοηθήσει, να πάρει μπάλα και δεν θα είναι μόνο στο κουτί.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καλό ρυθμό με πολλά λάθη από πλευράς ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά κυριάρχησε μεν, δεν βρήκε γκολ δε ο ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να δημιουργήσει επιθέσεις με ανάπτυξη από τη πίσω ζώνη αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είχε ξεκάθαρο πρόβλημα.

Καμπανάκι τα εύκολα χωρίς πίεση λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ που έβγαζαν στην κόντρα επίθεση τους παίκτες της Βέροιας, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε δίχως τέρματα σε ένα παιχνίδι με κακό ρυθμό, μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους νεαρούς Γιαξή και Ζίλου αντί των Βαρέλα και Κρέσπο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με την ίδια τακτική στο β’ ημίχρονο, πίεση ψηλά για να κλέψουν μπάλες με σκοπό την δημιουργία φάσεων.

Η πίεση υπήρξε, η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ όμως προβλημάτιζε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση. Άκρως προβληματική η εικόνα του ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο που δεν κατέγραψε καμία αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το 65΄, κινούμενος σε ρηχά νερά.

Η φάση που έμελλε να κρίνει την φιλική αναμέτρηση ήρθε στο 69′, όταν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Τζημόπουλος ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καγκάβα, ο οποίος ευστόχησε και σημείωσε, έστω και σε ανεπίσημο αγώνα, το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Γιαπωνέζος πήρε πάνω του την εκτέλεση του πέναλντι και το πανηγύρισε δεόντως δείχνοντας πως είχε πολύ ανάγκη αυτό το γκολ, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024