Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μυστική συνάντηση – Πετρέλαιο και φυσικό αέριο συναντούν τα bitcoin

Η μυστική συνάντηση – Πετρέλαιο και φυσικό αέριο συναντούν τα bitcoin

Τι συμβαίνει όταν οι εκπρόσωποι των δύο αυτών κλάδων συναντώνται σε μία αποθήκη στο Χιούστον

Σε μια κατοικημένη οδό στο Χιούστον, σε μια μεγάλη αποθήκη όπου φυλάσσονται ακριβά αυτοκίνητα, 200 διευθυντές πετρελαίου και φυσικού αερίου και ανθρακωρύχοι bitcoin, συναντήθηκαν μια Τετάρτη του περασμένου Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το CNBC.

Αυτές οι δύο ομάδες ανθρώπων μπορεί να φαίνονται σαν να βρίσκονται σε αντίθετα άκρα του επαγγελματικού και κοινωνικού φάσματος, αλλά οι κόσμοι τους, τελικά,  διασταυρώνονται.

Για παράδειγμα, οι ανθρακωρύχοι Bitcoin ενδιαφέρονται περισσότερο για την εξεύρεση φθηνών πηγών ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε το Τέξας – με τους φιλικούς στους κρυπτογράφους πολιτικούς, το απορρυθμισμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και, κυρίως, την αφθονία φθηνών πηγών ενέργειας – ταιριάζει απόλυτα. Η ένωση γίνεται ακόμη πιο αρμονική, όταν οι ανθρακωρύχοι συνδέουν τις πλατφόρμες τους με άλλη ενέργεια, όπως το φυσικό αέριο.

Η συνάντηση της Τετάρτης συγκέντρωσε περισσότερους από 200 παρευρισκόμενους από όλη την πολιτεία του Τέξας, καθώς και την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Λουιζιάνα, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για χρόνια, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, για το τι πρέπει να κάνουν όταν χτυπήσουν κατά λάθος έναν σχηματισμό φυσικού αερίου κατά τη γεώτρηση πετρελαίου. Ενώ το πετρέλαιο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε απομακρυσμένο προορισμό, η παράδοση αερίου απαιτεί αγωγό.

Εάν ένας χώρος γεώτρησης βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν αγωγό, ρίχνουν το αέριο και παίρνουν ό,τι μετρητά ο αγοραστής, στην άλλη άκρη, είναι πρόθυμος να πληρώσει εκείνη την ημέρα.

«Δεν υπάρχει επιλογή. Όποιο αέριο βγει εκείνη την ημέρα, πρέπει να πουληθεί », εξήγησε η Haby. Αλλά αν είναι 20 μίλια από έναν αγωγό, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο περίπλοκα.

Τις περισσότερες φορές, το πηγάδι αερίου δεν θα είναι αρκετά μεγάλο για να εγγυηθεί το χρόνο και τα έξοδα κατασκευής ενός εντελώς νέου αγωγού.

«Η χημεία είναι καταπληκτική», εξήγησε ο Άνταμ Ορτόλφ, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ για την Upstream Data, μια εταιρεία που κατασκευάζει και προμηθεύει φορητές λύσεις εξόρυξης για εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Όταν καίγεται CH4 ή μεθάνιο, η μόνη εξάτμιση είναι οι ατμοί CO2 και H2O. Είναι κυριολεκτικά το ίδιο πράγμα που βγαίνει από το στόμα μου όταν εκπνέω », συνέχισε ο Ortolf.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024