Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης - Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα

Γεωργιάδης – Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα

«Θα υπάρξουν, υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες, ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης

Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας λαϊκής κατανάλωσης προεξοφλεί υπό τις παρούσες συνθήκες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία

«Θα υπάρξουν, υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες, ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν διαδικτυακή έρευνα αγοράς για την εξεύρεση φθηνότερων προϊόντων και προς αυτή την κατεύθυνση συμπλήρωσε:

E-katanalotis

«Έχουμε φτιάξει υπηρεσία και ο πολίτης, κάνοντας χρήση το e-katanalotis, πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί  στο σημείο με τις καλύτερες τιμές. Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι».

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου νωρίτερα μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ανησυχίες των πολιτών για αυξήσεις σε ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης τονίζοντας ότι εξετάζονται αντισταθμιστικά μέτρα και προς την κατεύθυνση αυτή προϊδέασε για σχετικές ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Μέτρα με στόχο το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στις τσέπες

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα κάνει και ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνοντας ότι οι αντισταθμιστικές πολιτικές της κυβέρνησης στοχεύουν στο να υπάρξει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών.

Παράλληλα υποστήριξε ότι παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά. «Μην έχετε αμφιβολία, ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά.  Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024