
Κοροναϊός – Δια ζώσης τα μαθήματα στα ΑΕΙ – Όλα τα μέτρα κατά του ιού
Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των ΑΕΙ και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό
Με τους όρους που ίσχυσαν και κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2021, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα, ισχύει η απόφαση, σύμφωνα με την οποία η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει την κατοχή είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης, είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή μοριακού PCR) από φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και αναφορικά με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό.
Από την 1η Οκτωβρίου 2021, η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται δια ζώσης.
Το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό κλπ), καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των ΑΕΙ, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης, είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εκάστοτε ΚΥΑ που εκδίδεται και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού.
Όσον αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους κάθε φορέα αντίστοιχα, δυνάμει σχετικών αποφάσεων.
- Παραδίδεται η Φοιτητική Εστία στο Καρπενήσι-Επίσκεψη Περιφερειάρχη
- Τρέχουν να αποτρέψουν… αρρυθμίες στην ΚΟ της ΝΔ – Παρασκηνιακές ζυμώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή
- Βόλος: Ληστής χτύπησε ένοικο πολυκατοικίας με σίδερο και τον έσφιγγε στον λαιμό να τον πνίξει
- Super League: Η ΚΕΔ όρισε τον Σάντσεθ Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο Όσμερς σφυρίζει στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
- Γιατί η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ αποχώρησε από τo The White Lotus; Χάος και παρασκήνιο με τον Μάικ Γουάιτ
- Σκουριές: Στην τελική ευθεία για παραγωγή η επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα
