Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερώτηση Κούλογλου προς Μ. Σχοινά - «Συνάδει ο Πλεύρης με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής;»

Ερώτηση Κούλογλου προς Μ. Σχοινά – «Συνάδει ο Πλεύρης με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής;»

Το ζήτημα της υπουργοποίησης του Αθανάσιου Πλεύρη και των «αντισημιτικών και ρατσιστικών» δηλώσεών του στο παρελθόν, έθεσε με ερώτησή του προς την Κομισιόν και ειδικότερα προς τον αντιπρόεδρό της, Μαργαρίτη Σχοινά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με το ζήτημα της υπουργοποίησης του Αθανάσιου Πλεύρη και των αντισημιτικών και ρατσιστικών δηλώσεών του στο παρελθόν.

Η ερώτηση απευθύνεται ειδικότερα προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, που είναι επιφορτισμένος με το χαρτοφυλάκιο «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», το οποίο στις αρμοδιότητές του ρητώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την «ανάληψη ηγετικού ρόλου στη μάχη της Επιτροπής κατά του αντισημιτισμού» και τον «συντονισμό εργασιών με αντικείμενο την ένταξη και την οικοδόμηση μιας πραγματικής Ένωσης ισότητας και διαφορετικότητας».

Ο ευρωβουλευτής, Στ. Κούλογλου, στην ερώτησή του σημειώνει ότι «το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του και καλεί το νέο υπουργό να καταδικάσει τη μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, να ζητήσει συγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει το 2009, αναφερόμενος στο Στρατόπεδο του Άουσβιτς: ‘Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι ‘θέλω να εξοντώσω κάποιον;’».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι «ανάμεσα σε άλλες ακραίες δηλώσεις του, έχει αναφέρει για τους πρόσφυγες: ‘Η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται […] αν δεν υπάρχουν νεκροί […] Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ’».

Ο κ. Κούλογλου ρωτά την Επιτροπή εάν συνάδει με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις αξίες της ΕΕ η επιλογή του κ. Πλεύρη για τη θέση του Υπουργού Υγείας και εάν έχει την πρόθεση να ζητήσει εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για την τήρηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ.

Ο Πλεύρης ζήτησε συγγώμη

Στο μεταξύ, όμως, ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, μετά την ανακοίνωση με την οποία στηλίτευε παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του πολιτικού, το 2009 σε δίκη.

Ο κ. Πλεύρης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΚΙΣ, τονίζει πως σέβεται τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ότι είναι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού και πως διαφωνεί πλήρως με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024