Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Back to School : 6+1 βήματα για την πιο απολαυστική επιστροφή στα θρανία

Back to School : 6+1 βήματα για την πιο απολαυστική επιστροφή στα θρανία

Δεν έχουμε δει ποτέ τα παιδιά μας να ανυπομονούν περισσότερο για τη νέα σχολική χρονιά. Ας τα βοηθήσουμε να τη χαρούν ακόμη περισσότερο!

Η νέα σχολική χρονιά έρχεται κι ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει. Τα παιδιά κάθε ηλικίας δεν βλέπουν την ώρα να ξαναβρεθούν με τους φίλους τους – και πλέον ακόμη κι εκείνα που αντιπαθούν το πρωινό ξύπνημα (και τα καταλαβαίνουμε) έχουν μάθει να εκτιμούν το σχολείο. Υπάρχει, όμως, μια «λεπτομέρεια», που μπορεί είτε να αυξήσει τη χαρά τους, είτε να δημιουργήσει εκνευρισμό και σε εκείνα, αλλά και σε εμάς: Οι αγορές του φθινοπώρου, που μπορούν να γίνουν από απολαυστικές έως… εκρηκτικές.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε και τα καταστήματα που θα επιλέξουμε για τα αναγκαία ψώνια της χρονιάς, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την… οικογενειακή μας γαλήνη.

.

.

Ο σωστός τρόπος και χρόνος

Αν έχετε ζήσει έστω και μία ακόμη σχολική χρονιά, σίγουρα θυμάστε πολύ καθαρά πώς μοιάζουν τα καταστήματα την πρώτη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία. Υπάρχουν δυο τρόποι να αποφύγετε τις ουρές και την ταλαιπωρία. Ο ένας είναι να κάνετε τις αγορές σας ηλεκτρονικά – το παιδί θα λατρέψει τη στιγμή που θα ανοίξει όλες αυτές τις σακούλες και θα περιεργαστεί τα ολοκαίνουργια σχολικά είδη του – και ο άλλος να επιλέξετε ένα κατάστημα από όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα πάντα στην ίδια επίσκεψη.

  • Pro tip: Τετράδια με θέματα και χωρίς, με τετραγωνάκια ή γραμμές, με σπιράλ ή σε διαφορετικά χρώματα. Είδη ζωγραφικής. Δύο μολύβια, κόλλες και πηλός. Πώς θα τα βρείτε όλα εύκολα και γρήγορα; Πλέον το θέμα «Λίστα» δεν χρειάζεται να τρώει τον πολύτιμο χρόνο σας, αφού έχετε στη διάθεσή σας τις εξής επιλογές: Μπαίνετε στο public.gr και με δύο κλικ επιλέγετε το σχολείο και την τάξη του παιδιού. Όλα τα απαραίτητα της λίστας του μπαίνουν αυτομάτως στο καλάθι σας.Ή παίρνετε τη λίστα, την πηγαίνετε σε ένα κατάστημα Public και σας την ετοιμάζουν σε μια στιγμή. Κι αν η λίστα δεν υπάρχει στο μενού του public.gr; Την ανεβάζετε εσείς και σας την ετοιμάζουν άμεσα!

.

Η σημαντικότερη αγορά

Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού σας, υπάρχει ένα σχολικό αντικείμενο στο οποίο δεν κάνει συμβιβασμούς: Η σχολική του τσάντα. Και έχει απόλυτο δίκιο. Μέσα από αυτή λέει κάτι στους άλλους για τον χαρακτήρα του, ενώ η ποιότητά της και ο ανατομικός της σχεδιασμός έχουν τεράστια σημασία προκειμένου να μην καταπονείται στο δρόμο από και προς το σχολείο. Μην κάνετε εκπτώσεις λοιπόν.

  • Pro tip: Για να είστε σίγουροι ότι επιλέξατε την καλύτερη, προτιμήστε καταστήματα όπως τα Public που διακρίνονται για την ποικιλία τους. Εκεί θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από ποιοτικές σχολικές τσάντες πλάτης ή τρόλεϋ για κάθε ηλικία, επώνυμες σειρές, τυπώματα με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από τα μεγαλύτερα brands και το δικό μας αγαπημένο: Τα αποκλειστικά, ευφάνταστα σχέδια CoolBee που θα ενθουσιάσουν ακόμη και τον πιο επιλεκτικό μαθητή.

.

Γραφική ύλη που προκαλεί για γράψιμο

Με μικρή διαφορά, στη δεύτερη θέση του παιδικού ενδιαφέροντος έρχεται η κασετίνα, η γραφική ύλη και τα είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας. Αφήστε το να διαλέξει τα αγαπημένα του και φροντίστε να δημιουργήσετε ένα μικρό stock. Μέχρι στιγμής, το παγκόσμιο ρεκόρ… επιβίωσης μιας κόλλας σε παιδικό σακίδιο υπολογίζεται στους τρεις μήνες.

  • Pro tip: Όσο μικρότερο το παιδί, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η κασετίνα. Τα διαχωριστικά θα το βοηθήσουν να τακτοποιεί τα μολύβια του και να καταλαβαίνει πότε έχει (ξε)χάσει κάτι. Αντιθέτως, οι έφηβοι προτιμούν τις πιο… απλές γραμμές. Και για τις δυο κατηγορίες, πάντως, στα σχέδια CoolBee θα βρουν κάτι που θα ικανοποιεί το γούστο τους.

.

Γράμματα για θάματα

Χρυσός κανόνας: Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από πίεση, χρειάζονται όμως ερεθίσματα και υποστήριξη για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο σχολείο. Αξίζει, λοιπόν, να επενδύσετε σε βοηθήματα και βιβλία με ασκήσεις, ακόμη και πέραν εκείνων που θα ζητήσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους. Πάντως, ό,τι και αν χρειαστείτε, θα το βρείτε ανάμεσα στα περισσότερα από 30.000 σχολικά βιβλία, βοηθήματα, βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών και βιβλία ΙΒ για κολέγια που σας περιμένουν στα Public.

  • Pro tip: Υπάρχουν πολλοί λόγοι να προμηθευτείτε επιπλέον αντίγραφα σχολικών βιβλίων: Εξυπηρετούν τη μελέτη στο φροντιστήριο ή στο σπίτι, είναι εύκαιρα σε περίπτωση που το πρώτο χαθεί, και, σε αντίθεση με τα αντίτυπα του σχολείου που συνήθως γεμίζουν ζωγραφιές και μουντζούρες, μένουν καθαρά και το βοηθούν να συγκεντρωθεί. Στα Public μπορείτε να βρείτε πλήρη πακέτα με όλα τα σχολικά βιβλία για κάθε τάξη – ντυμένα και με το προστατευτικό τους κάλυμμα!

.

Νόστιμος εξοπλισμός

Σχολείο χωρίς lunchbox δε γίνεται. Ένα φαγητοδοχείο με όμορφα σχέδια – ή και με τον αγαπημένο του παιδικό ήρωα – θα το κάνει πιο δεκτικό προς το φαγητό που του δίνετε μαζί του στο σχολείο. Αποφύγετε τις λύσεις μιας χρήσης. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν από νωρίς να προσέχουν το περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τα παγούρια, που θα το βοηθήσουν να αποφεύγει τις γεμάτες μικρόβια σχολικές βρύσες.

  • Pro tip: Παγούρια, lunchbox και ομπρέλες είναι το top 3 των αντικειμένων που ξεχνιούνται στο σχολείο ή εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Μην περιμένετε να χαθούν για να αγοράσετε από ένα ακόμη!

.

Ηλεκτρονικές τάξεις

Μην τρομάζετε, δεν υπονοούμε κάτι για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς. Ακόμη, όμως, κι αν όλα τα μαθήματα πραγματοποιηθούν φέτος στις σχολικές αίθουσες, ξέρετε καλά ότι η προετοιμασία για αυτά έχει γίνει πλέον… hi-tech. Επομένως, ίσως ήρθε η στιγμή να πείτε το μεγάλο «ναι» στο πρώτο του laptop.

.

Βάλτε το στο κλίμα

Ναι, έχει ενθουσιαστεί που θα ξαναδεί τους φίλους του. Ώρα να βιώσει αντίστοιχου μεγέθους θετικά συναισθήματα και για την προοπτική της μάθησης. Η ανανέωση του χώρου όπου διαβάζει θα βοηθήσει σημαντικά! Ένα καινούργιο γραφείο, μια πιο άνετη καρέκλα, ένα παιχνιδιάρικο φωτιστικό ή μια βιβλιοθήκη που να χωρά τα πράγματά του με άνεση και τάξη, μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

  • Pro tip: Αφήστε το παιδί να επιλέξει μόνο του τα έπιπλά του, όμως παροτρύνετέ το να διαλέξει ήρεμα χρώματα που δεν θα το αποσυγκεντρώνουν, Η συλλογή επίπλων γραφείου των Public είναι ιδανική για αυτό το σκοπό.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, οι αγορές σας θα γίνουν σαφώς πιο εύκολες, γρήγορες και αποτελεσματικές. Και μην ξεχνάτε ότι έως και τις 13/9, κάνοντας αγορές στα Public με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης, θα κερδίσετε διπλάσια yellows – που μπορείτε να εξαργυρώσετε με ακόμη περισσότερες χρήσιμες και ευχάριστες αγορές για το παιδί.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024