Pfizer -Υποψήφιο φάρμακο για τον κοροναϊό πέρασε στη φάση 2 των δοκιμών
Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.
Τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών από τις τρεις που απαιτούνται, πέρασε φάρμακο κατά του κοροναϊού που αναπτύσσει η Pfizer, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο CEO της εταιρείας, Αλμπερτ Μπουρλά.
Στην ανάρτησή του ο Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντι-ιικό της φάρμακο, το οποιο προορίζεται για την αντιμετώπιση του της Covid-10 σε ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.
«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.
Δείτε την ανάρτηση του CEO της Pfizer
Success against #COVID19 will likely require both vaccines & treatments. We’re pleased to share we’ve started a Phase 2/3 study of our oral antiviral candidate—specifically designed to combat SARS-CoV-2—in non-hospitalized, low-risk adults: https://t.co/su5VtfbWPX
— AlbertBourla (@AlbertBourla) September 1, 2021
Στη δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένα διαγνωστεί με κοροναϊό και δεν διατρέχουν κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν PF07321332/ριτοναβίρη ή εικονικό φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.
Οι αναστολείς πρωτεάσης, όπως το PF-07321332, έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τη δραστηριότητα του κύριου ενζύμου πρωτεάσης που χρειάζεται ο κοροναϊός για να αναπαραχθεί.
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442