Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΠΟΙΖΩ - Νέα ενεργειακή ετικέτα στους λαμπτήρες από 1η Σεπτεμβρίου

ΕΚΠΟΙΖΩ – Νέα ενεργειακή ετικέτα στους λαμπτήρες από 1η Σεπτεμβρίου

Oι καταναλωτές θα μπορούν πλέον να λάβουν σαφέστερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο ενεργειακά αποδοτικοί είναι οι λαμπτήρες.

Αλλάζουν από αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, όσα ξέραμε για τις ετικέτες των λαμπτήρων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, ακολουθώντας τα βήματα άλλων ηλεκτρικών συσκευών, οι ετικέτες αναθεωρούνται και οι καταναλωτές θα έχουν σαφέστερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει:

«Όπως ήδη γνωρίζετε τα ψυγεία, τα πλυντήρια πιάτων, τα πλυντήρια ρούχων, τα πλυντήρια-στεγνωτήρια και τηλεοράσεις ήδη έχουν την νέα ενεργειακή ετικέτα από την 1η Μαρτίου του 2021. Και ξέρετε, ότι με την αναθεωρημένη ετικέτα οι καταναλωτές, θα μπορούν να λάβουν σαφέστερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο ενεργειακά αποδοτικοί είναι οι λαμπτήρες.

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές της;

Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι οι κατηγορίες Α+, Α++ κλπ της ενεργειακής κλίμακας, δεν θα υπάρχουν πλέον στην ετικέτα και θα επανέλθει η κλίμακα στην απλή μορφή της από «A-G». Επιπλέον, στο κάτω μέρος της ετικέτας θα υπάρχει και ο κωδικός QR, όπου οι καταναλωτές σαρώνοντας τον με το κινητό τους τηλέφωνο, θα μπορούν να δουν επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες για το προϊόν, μέσω της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων (EPREL)».

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ, σχετικά με το πρόγραμμα BELT.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024