Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασχηματισμός - Το κρίσιμο SMS του Αποστολάκη πριν τις ανακοινώσεις - Όταν ανέβηκαν οι τόνοι με τον Μητσοτάκη

Ανασχηματισμός – Το κρίσιμο SMS του Αποστολάκη πριν τις ανακοινώσεις – Όταν ανέβηκαν οι τόνοι με τον Μητσοτάκη

«Δεν μπορούμε να πάμε σε έναν πόλεμο, χωρίς να είμαστε όλοι μαζί»

Μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, από αυτή της κυβέρνησης, αναφορικά με την παρ’ ολίγον υπουργοποίησή του δίνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά το σημερινό «φιάσκο», το οποίο σημάδεψε τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει μια σοβαρή προϋπόθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την είσοδό του στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: Αυτή ήταν να έχει εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γενηματά, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι εκείνος που θα τηλεφωνήσει τόσο στον κ. Τσίπρα, όσο και στην κ. Γεννηματά, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφασή του.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε έναν πόλεμο, χωρίς να είμαστε όλοι μαζί» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με του Open.

Το παρασκήνιο της συνεννόησης

Πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για να του ανακοινώσει ότι ο κ. Αποστολάκης έχει αποδεχθεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι υπουργός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο ναύαρχος και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα και του έχει γνωστοποιήσει τη βολιδοσκόπηση που δέχεται από τον κ. Νικοφοράκη, πρόσωπο που είναι κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη και τον είχε ενημερώσει για τις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, μία για ανεξάρτητο υπουργείο και μία για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας, από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Αποστολάκη την περασμένη Δευτέρα, έμεινε με την εντύπωση πως η απάντησή του θα ήταν αρνητική, καθώς η συναίνεση που ζητούσε δεν δινόταν από την Κουμουνδούρου.

Το κρίσιμο SMS

Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, ο κ. Αποστολάκης έστειλε το πρωί ένα κρίσιμο μήνυμα στον κ. Νικηφοράκη και τον κάλεσε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανακοινώσεις αν δεν είναι δεδομένη η εξασφάλιση της συναίνεσης από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

Όταν ο κ. Αποστολάκης τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου να ρωτήσει τι ακριβώς έχει γίνει και να πει ότι αφού υπάρχει αυτή η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεχθεί τη θέση,  ακολούθησε μια θερμή συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε ότι «δεν είχε καταλάβει πως θέτει όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά θα βγάλει ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν».

Ο κ. Αποστολάκης υποστηρίζει ότι τον παγίδευσαν, ότι ψευδώς του είπαν ότι έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση και ότι έσπευσαν να ανακοινώσουν το όνομά του, προκειμένου να βρεθεί προ τετελεσμένων.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024