Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισκεπτόταν τον γιο του Κυριάκο στο Harvard

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισκεπτόταν τον γιο του Κυριάκο στο Harvard

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι του 1990 τις ΗΠΑ, μαζί με την οικογένειά του, για την αποφοίτηση του γιου του Κυριάκου από το Harvard.

Στις ΗΠΑ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του, Δάφνη στο ξεκίνημα των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του Yale.

Ως πατέρας θέλησε να βρεθεί δίπλα στα πρώτα βήματα του παιδιού του σε ένα άλλο μέρος και να τη βοηθήσει να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Άλλωστε, υπήρξε και ο ίδιος στην ίδια θέση, όταν έφυγε μετά το λύκειο από την Ελλάδα για να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες στο Harvard, από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude», ενώ για την διατριβή του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφοίτησε από το Harvard το καλοκαίρι του 1990 και στην τελετή του πανεπιστημίου, είχε στο πλευρό του τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Μαρίκα Μητσοτάκη, καθώς και τις αδελφές του Ντόρα και Κατερίνα, που ταξίδεψαν γι’ αυτό το λόγο στις ΗΠΑ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024