
Στην Κάλυμνο η Σακελλαροπούλου – Η ανάμνηση της νίκης στη Ναυμαχία του Γέροντα μας καθοδηγεί και μας εμπνέει
Το απόγευμα, η κ. Σακελλαροπούλου, θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Καλύμνου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα την Κάλυμνο για να παραστρεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Γέροντα, που διοργάνωσαν ο Δήμος Καλυμνίων και το Επαρχείο Καλύμνου.
Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο εκπρόσωπος της Βουλής Βασίλειος Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης και ο επαρχος Π.Ε. Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου, δήλωσε:
«Τιμάμε σήμερα την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα, μιας από τις πιο ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του Αγώνα, μια χούφτα ελληνικά πλοία κατατρόπωσαν σ’ αυτά εδώ τα νερά την οθωμανική αρμάδα, χάρη στη δεξιοσύνη, τη γενναιότητα και την τόλμη των πυρπολητών και των καπετάνιων τους. Έτρεψαν σε φυγή τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα της ελευθερίας.
Η ανάμνηση της περίλαμπρης νίκης τους μας συνοδεύει, μας καθοδηγεί και μας εμπνέει».
Σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβιβάστηκε σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και έριξε στεφάνι στη θάλασσα, στη μνήμη των ηρωικών ναυμάχων. Επιστρέφοντας, επισκέφθηκε το Μνημείο για τους Πεσόντες Αξιωματικούς στα Ίμια.
Ακολούθως, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Επαρχείο Καλύμνου στην έκθεση με τίτλο «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», που είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Αμέσως μετά συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου, όπου παρουσιάζονται η ναυτική παράδοση του νησιού και η ιστορία και οι μέθοδοι της σπογγαλιείας.
Επίσης μετέβη στην Τέλενδο και συναντήθηκε με τους κατοίκους του νησιού, καθώς και με τους 4 μαθητές του σχολείου.
Το απόγευμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Καλύμνου στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας και θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση του Δήμου για τη Ναυμαχία του Γέροντα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό.
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο




