
Πύργος – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορυφή Ηλείας
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι χθες είχαν ενημερωθεί να είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους
Χωρίς ενεργό μέτωπο με σαφώς καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, σε δυσπρόσιτη περιοχή στην Κορυφή Ηλείας.
Από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο μετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσής συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν με 68 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα και 19 οχήματα.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι χθες είχαν ενημερωθεί να είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός καθώς, όπως είπε, «η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο εντός χαράδρας. Γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεσή της και από πλευράς περιφέρειας έχουν διατεθεί ένα υδροφόρο όχημα και δύο μηχανήματα έργου που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες».

- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
