Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mπάιντεν - Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση στο ISIS - Θα συνεχίσουμε να σας κυνηγάμε

Mπάιντεν – Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση στο ISIS – Θα συνεχίσουμε να σας κυνηγάμε

«Είπα ότι θα κυνηγήσουμε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα στρατεύματά μας και τους αθώους πολίτες στην Καμπούλ, και το έχουμε κάνει. Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση»

«Δεν ήταν η τελευταία επίθεση». Αυτό ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας το «χτύπημα» των ΗΠΑ την Παρασκευή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο κορυφαίων στελεχών του ISIS.

«Είπα ότι θα κυνηγήσουμε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα στρατεύματά μας και τους αθώους πολίτες στην Καμπούλ, και το έχουμε κάνει. Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση» είπε και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε οποιοδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την αποτρόπαιη επίθεση και θα τους κάνουμε να πληρώσουν».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Αφγανιστάν εξήγησε πως «η κατάσταση επί του εδάφους εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο παραμένει υψηλός».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «οι διοικητές μας με πληροφόρησαν ότι μια (τρομοκρατική) επίθεση είναι πολύ πιθανή μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες».

Τέλος, κατέληξε πως «παρά την δύσκολη κατάσταση στην Καμπούλ, συνεχίζουμε την εκκένωση αμάχων».

Νεκρά δύο κορυφαία στελέχη του ISIS

Νωρίτερα, λιγότερες από 48 ώρες μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό ότι επιτέθηκαν με drone, εναντίον κορυφαίων μελών του ISIS.

«Μπορώ τώρα να επιβεβαιώσω ότι δύο κορυφαίοι στόχοι του ISIS σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε. Γνωρίζουμε ακόμα ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN, ο διοικητής Ουίλιαμ Τέιλορ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024