Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - 15 χρόνια φυλακή για τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη και στενό συνεργάτη του Αρτέμη Σώρρα

ΗΠΑ – 15 χρόνια φυλακή για τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη και στενό συνεργάτη του Αρτέμη Σώρρα

Κατά το παρελθόν, ο Μανώλης Λαμπράκης υποσχόταν αποπληρωμή του χρέους με ομόλογα 600 δισ. δολαρίων μέσω του…Αρτέμη Σώρρα

Σε 15 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο γιατρός και άλλοτε συνοδοιπόρος του Αρτέμη Σώρρα, Μανώλης Λαμπράκης. Ο 74χρονος σήμερα ομογενής γιατρός καταδικάστηκε για «διακίνηση και κατοχή με πρόθεση διακίνησης οξυκωδόνης (oxycodone)».

Σύμφωνα με την αμερικανίδα εισαγγελέα Audrey Strauss, ο Μανώλης Λαμπράκης έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες συνταγές οξυκωδόνης -ένα εθιστικό και δυνητικά θανατηφόρο οπιούχο- συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο πέντε ετών.

«Αντί να τηρήσει τον όρκο του, ο Λαμπράκης χορηγούσε θανατηφόρα ναρκωτικά» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μανώλης Λαμπράκης ομολόγησε την ενοχή του στις 26 Νοεμβρίου 2019 ενώπιον αμερικανικού δικαστή, και καταδικάστηκε στις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο άλλοτε συνοδοιπόρος του Αρτέμη Σώρρα, εκτός από την παράνομη συνταγογράφηση των χαπιών, χρέωνε στους ασθενείς 150 δολάρια ανά επίσκεψη, ενώ μερικές φορές δεχόταν πολλούς ασθενείς ταυτόχρονα.

H οξυκωδόνη είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών.

Όταν έταζε 600 δισ. για το ελληνικό χρέος

Κατά το παρελθόν, ο Μανώλης Λαμπράκης υποσχόταν αποπληρωμή του χρέους με ομόλογα 600 δισ. δολαρίων μέσω του…Αρτέμη Σώρρα.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, υποστήριζε ότι οι ομογενείς συνολικά είχαν μαζέψει 600 δισ. δολάρια για την αποπληρωμή του χρέους.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024