
Καμπούλ – Βρετανοί ξέχασαν στην πρεσβεία τους έγγραφα με στοιχεία αφγανών συνεργατών
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία τριών Αφγανών και οκτώ μελών των οικογενειών τους παραδόθηκαν στο Forreign Office
Προσωπικό της πρεσβείας της Βρετανίας στην Καμπούλ άφησε έγγραφα στα οποία περιέχονταν στοιχεία επικοινωνίας με Αφγανούς που εργάζονται γι’ αυτή, στο κτίριο το οποίο καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Times.
Τα έγγραφα ταυτοποίησης επτά Αφγανών βρέθηκαν από τους «The Times» την Τρίτη, καθώς μαχητές των Ταλιμπάν περιπολούσαν στην πρεσβεία.
Τα τηλεφωνήματα, δε, στους αριθμούς που περιέχονταν στα έγγραφα έδειξαν ότι ορισμένοι Αφγανοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους παρέμειναν εγκλωβισμένοι έξω από αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία τριών Αφγανών και οκτώ μελών των οικογενειών τους παραδόθηκαν στο Forreign Office.
Εκπρόσωπος του Forreign Office είπε πως η απομάκρυνση του προσωπικού από την πρεσβεία «έγινε με ταχύ ρυθμό, καθώς η κατάσταση στην Καμπούλ επιδεινωνόταν» και πρόσθεσε πως «καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να καταστραφεί ευαίσθητο υλικό», ερωτηθείς σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους


