Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάγγελμα Μπάιντεν - Ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και δημοσιογράφο

Διάγγελμα Μπάιντεν – Ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και δημοσιογράφο

Συγκεκριμένα, η ένταση προκλήθηκε όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ εάν αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των 12 πεζοναυτών από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ

Μικρής διάρκειας ένταση σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Τζο Μπάιντεν για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- τον θάνατο 12 αμερικανών στρατιωτών.

Συγκεκριμένα, η ένταση προκλήθηκε όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ εάν αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των 12 πεζοναυτών από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ.

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου για όσα έχουν συμβεί» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο πρώην πρόεδρος έκανε αυτή τη συμφωνία αποχώρησης με τους Ταλιμπάν. Για αποχώρηση μέχρι την 1η Μαΐου ήταν η συμφωνία και σε αντάλλαγμα οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε άλλους, αλλά όχι στις αμερικανικές δυνάμεις» είπε και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο τον ρώτησε αν γνωρίζει τα γεγονότα αυτά.

Την ώρα που ο δημοσιογράφος απαντάει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ του απευθύνεται ξανά και του λέει σε έντονο ύφος «σας κάνω μια ερώτηση», ενώ συνεχίζει την τοποθέτησή του.

«Ο λόγος που το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν υπάρξει επιθέσεις εναντίον αμερικανών στρατιωτών ήταν γιατί ο κ. Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε φύγει μέχρι την 1η Μαΐου, κάτι που βεβαίως δεν ήταν εφικτό» τόνισε και συνέχισε: «φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν είχα πει την 1η Μαΐου ότι δεν θα διαπραγματευτώ την ημερομηνία αποχώρησης και ότι θα μείνουμε εκεί και να έστελνα και μερικές χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να συνεχίσουμε αυτόν τον αδιέξοδο πόλεμο».

Δείτε το περιστατικό:

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024