
Αφγανιστάν – Πρόσφυγες από την Καμπούλ έφτασαν στην Αλβανία
Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα εγκατασταθούν προσωρινά στην Αλβανία αφού ετοιμάζονται οι βίζες τους για τις ΗΠΑ.
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις από το Αφγανιστάν αν και επικρατεί μεγάλος φόβος από την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Αεροσκάφος με 121 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την Καμπούλ και είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Τιράνων.
Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν βρέφη, παιδιά και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια. Ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους και μεταφέρθηκαν σε σκηνές όπου θα καταγραφούν τα στοιχεία τους και θα τους διανεμηθούν γεύματα, όπως μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters επιτόπου.
Πού αλλού θα μεταφερθούν πρόσφυγες
Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι Αφγανοί που έφυγαν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.
Αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη Δυρράχιο, όπου θα περιμένουν ώσπου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των φακέλων τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης και εκδοθούν οι βίζες τους.
Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία, κράτη μέλη του NATO, καθώς επίσης και το Κόσοβο, αποδέχθηκαν το αίτημα της κυβέρνησης του αμερικανικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες που αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο! (vids)
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN

