Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Η FIFA εξετάζει πώς μπορεί να απομακρύνει ποδοσφαιριστές μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν – Η FIFA εξετάζει πώς μπορεί να απομακρύνει ποδοσφαιριστές μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν έχουν θορυβήσει και τη FIFA που εξετάζει πώς μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση παικτών και παικτριών μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) εξετάζει πώς μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών από το Αφγανιστάν έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστός ο θάνατος του διεθνή με το Αφγανιστάν Ζάκι Ανουάρι που σκοτώθηκε όταν έπεσε από αεροπλάνο. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, αλλά και διεθνή, σκαρφάλωσε στην οροφή ενός C-17, την ώρα που εκείνο ήταν έτοιμο προς απογείωση από την Καμπούλ. Ο 19χρονος διεθνής παίκτης έπεσε και βρήκε τραγικό θάνατο από τους τροχούς του αεροσκάφους.

Συνεργασία της FIFA με κυβερνήσεις και οργανώσεις

Εκπρόσωπος της FIFA, όπως αναφέρει το Reuters, σημειώνει ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας «παρακολουθεί την κατάσταση και εργάζεται ακούραστα με τις κυβερνήσεις και τις σχετικές οργανώσεις» για να τους απομακρύνει από τους κινδύνους που υπάρχουν στο Αφγανιστάν.

Να τονίσουμε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προχώρησε στην απομάκρυνση 50 Αφγανών αθλητριών. Η πρώην αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν, Καλίντα Ποπάλ έχει καλέσει τις παίκτριες να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στα social media, να κάψουν τις στολές τους και να κρατήσουν χαμηλό προφίλ για να μη βρεθούν στο στόχαστρο των Ταλιμπάν.

Η ίδια δήλωσε στο Reuters ότι στο παρελθόν οι Ταλιμπάν είχαν σκοτώσει, βιάσει και πετροβολήσει γυναίκες που έπαιζαν ποδόσφαιρο, με την Ποπάλ να φοβάται τι θα φέρει το μέλλον.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024