Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητικά προβλήματα και θάλασσα

Κινητικά προβλήματα και θάλασσα

Βήματα πραγματοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και η πρόσβαση τους στη θάλασσα είναι δύσκολη. Και στο δήμο Άργους-Μυκηνών όλες οι παραλίες πλέον διαθέτουν τέτοια συστήματα.

«Οι κοινωνίες δεν αποτελούνται μόνο από νέους ανθρώπους και γενικότερα ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την υγεία τους. Υπάρχουν συμπολίτες μας που απλά είναι λιγότερο τυχεροί, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που δεν έχουν την ευχέρεια να μετακινούνται άνετα» δήλωσε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

«Είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να προβλέψει κάθε δυσκολία που έχει ο κόσμος και να υπερβάλλει «εαυτούς» ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα τους. Είτε αφορά την πρόσβαση τους σε περιοχές για λόγους βιοποριστικούς, κοινωνικούς είτε και ψυχαγωγικούς.

Ως δήμαρχος Άργους Μυκηνών, έθεσα ως προτεραιότητα να αναζητώ κάθε διαθέσιμο μέσο που να μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους. Σε όλες τις παραλίες του δήμου τοποθετήσαμε ειδικές ράμπες εισόδου στη θάλασσα για εκείνους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Δεν είναι κάτι το σπουδαίο για εμάς που μπορούμε αλλά είναι για όσους δεν μπορούνε. Είναι δική μας υποχρέωση-έτσι αισθάνομαι προσωπικά- να μην εφησυχάζουμε ποτέ και ειδικά όταν συνάνθρωποι μας αντιμετωπίζουν προβλήματα» δηλώνει ο κ. Καμπόσος.

φωτο αρχείου

Ζήτημα όμως του καλοκαιριού για πολλούς δήμους αποδείχθηκε η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών. Κάποιοι δήμοι προνόησαν και κατάφεραν να έχουν την αναγκαία κάλυψη από ναυαγοσώστες.

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου είπε σχετικά: «Έχουμε τοποθετήσει 5 πύργους ναυαγοσωστικούς πλήρως στελεχωμένους. Λειτουργούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκτός από μια παραλία που είναι μέχρι τις 3 το απόγευμα. Πράγματι έχουν σωθεί άνθρωποι λόγω των ναυαγοσωστών και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς για το έργο που επιτελούν. Θέλει και λίγη προσοχή εκ μέρους όλων μας και να τηρούνται βασικές αρχές ασφαλούς κολύμβησης».

Οι υποδομές ΑΜΕΑ αλλά και ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες ας είναι προτεραιότητα για όλες τις δημοτικές αρχές. Δεν είναι μόνο η απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες και τις θάλασσες αλλά και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

Μπορεί στο δημαρχείο του Άργους να λειτουργεί ειδικό τμήμα για άτομα ΑΜΕΑ ώστε να καταγράφονται αιτήματα και να δίδονται λύσεις, όμως αυτό χρειάζεται να γίνει εθνική συνείδηση. Μια κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς είναι μια κοινωνία που προοδεύει.

Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι δήμοι που έχουν εγκαταστήσει μηχανισμούς διευκόλυνσης των ατόμων με κινητικά προβλήματα για την είσοδο τους στη θάλασσα. Με ικανοποίηση επίσης παρατηρούμε και κατασκευή ραμπών στα πεζοδρόμια.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ώστε οι θάλασσες μας να είναι από όλους προσβάσιμες και οι πόλεις μας από «οχηματοκεντρικές» να γίνουν ανθρωποκεντρικές. Όταν δε και οι οδηγοί διαφόρων οχημάτων σταματήσουν να αγνοούν τις ράμπες, τις διαβάσεις και πολλά άλλα τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024