Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φθιώτιδα - Μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι - Απειλούνται σπίτια

Φθιώτιδα – Μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι – Απειλούνται σπίτια

Νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσουν τα μέτωπα.

Δύσκολη θα είναι η νύχτα για τους κατοίκους της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα για αυτούς από το Λογγίτσι. Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (27/8) γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλέον απειλεί σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη, Θανάση Καρακάντζα, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και δίνεται μάχη για να περιοριστούν τα μέτωπα. «Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο παρέμειναν μόνο όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και οι κτηνοτρόφοι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:15 σε δασική έκταση

Αν και στην αρχή δεν απειλούσε οικισμούς, ο δυνατός άνεμος που ξεπερνούσε τα 5 μποφόρ άλλαξε την κατεύθυνση και ως εκ τούτου ο κ. Καρακάντζας έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού Λογγίτσι. Στα μέτωπα αυτήν την ώρα επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα, καθώς και ένα χωματουργικό.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι από αέρος συνέδραμαν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά καίει σε σημείο που δεν υπάρχουν τρόποι πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο.

Στις 19:30 ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα, αντίστοιχα, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα PZL, που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς, αναφέρει το lamiareport.gr.

Παράλληλα, το ίδιο μέσο αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού, τα οποία με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής νωρίτερα

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024