Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα διαμορφώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις πωλήσεις.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole, αναζητώντας τα στοιχεία εκείνα που θα αποσαφηνίσουν τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών, σε ο,τι αφορά το μέτωπο της ποσοτικής χαλάρωσης και πιο συγκεκριμένα στις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ κατά την αυριανή  του ομιλία είναι πιθανόν να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το tapering.

Από πλευράς ΕΚΤ, η οποία τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα μιλήσει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Isabel Schnabel.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο συμπόσιο, το οποίο τελικά πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Τα ελληνικά ομόλογα

Ειδικότερα, στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμάνθηκε στο -0,10 από -0,17% χθες και του 15τούς αυξήθηκε στο 0,75% από το 0,69%, άνοδος και στο 0,69% από το 0,62% και για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,70% από 0,59%, έναντι -0,41 του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,11% από 1,02%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς η ισοτιμία ευρω/δολαρίου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1760 δολ. από το επίπεδο των 1,1777 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρω/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1767 δολ.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024