Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν είπε ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια που πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι φταίει η παρουσία ξένων δυνάμεων στη χώρα. Αυτό ανέφερε στο τουρκικό κανάλι Haberturk, σύμφωνα με το Reuteurs.

«Μόλις αποκατασταθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο και φύγουν οι ξένες δυνάμεις, δεν θα έχουμε πλέον τέτοιες επιθέσεις. Λόγω της παρουσίας ξένων δυνάμεων γίνονται τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο Abdul Qahar Balkhi, μέλος της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο καταδικάζει κατηγορηματικά τις βομβιστικές επιθέσεις που στοχοθέτησαν πολίτες στο αεροδρόμιο», έγραψε στο Twitter ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ. «Η έκρηξη έγινε σε μια ζώνη όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή διεθνείς οργανισμοί και ηγέτες της Δύσης καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Οι ΗΠΑ δείχνουν το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση.

«Φρικιαστική και σκληρή επίθεση. Στεκόμαστε κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να βρουν τη δύναμη να φέρουν στην ασφάλεια τους Ευρωπαίους πολίτες και εκείνους που αισθάνονται ότι απειλούνται», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

ΟΗΕ:  Συνεχίζουμε να παρέχουμε βοήθεια στη χώρα

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την «τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς αμάχους» κοντά στο αεροδρόμιο στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουραζίκ.

«Αυτό το συμβάν υπογραμμίζει τη μεταβλητότητα της κατάστασης στο πεδίο στο Αφγανιστάν, αλλά επίσης ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε επείγουσα βοήθεια σε όλη τη χώρα προς υποστήριξη του αφγανικού λαού», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντουραζίκ.

«Από όσο γνωρίζουμε προς το παρόν» δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ του προσωπικού του ΟΗΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο