Με την υπ. αριθμ. 102255/Δ3/20-08-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 3896 – 20.08.2021), ιδρύεται 1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Θάσο.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Θάσου θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Σχολείου του Ραχωνίου, όπου στεγάζονταν παλαιότερα το Δημοτικό Σχολείο Ραχωνίου και στεγάζεται σήμερα το Νηπιαγωγείο Ραχωνίου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Θάσο υπήρξε πάγιο και διαρκές αίτημα των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Θάσου.

Συνεχίζουμε, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εργαζόμαστε με όραμα και σχέδιο προς όφελος των παιδιών της Θάσου που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Όλα τα παιδιά της Θάσου αξίζουν τα καλύτερα και εργαζόμαστε καθημερινά σθεναρά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι περιφερειακοί, νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι της χώρας μας έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη στήριξη ώστε οι μαθητές να μπορούν να εκπαιδεύονται σε κατάλληλα σχολεία πλήρως εξοπλισμένα για να είναι σε θέση να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλη τη χώρα, με την διαφορά πως στους απομακρυσμένους δήμους τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια και το φαινόμενο της ερημοποίησης από νέους ανθρώπους είναι έντονο.

Οι κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης και σειρά άλλων υποδομών που χρειάζονται οι περιοχές αυτές, είναι αναγκαία συνθήκη για την ανάσχεση της φυγής των νέων προς τα αστικά κέντρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο