Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μένουν εκτός αποζημιώσεων οι παραγωγοί της Ζαγοράς για τις ζημιές από τον καύσωνα

Μένουν εκτός αποζημιώσεων οι παραγωγοί της Ζαγοράς για τις ζημιές από τον καύσωνα

Σε κινητοποιήσεις για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος θα προχωρήσουν οι αγρότες της περιοχής το επόμενο διάστημα.

Χωρίς αποζημιώσεις θα μείνουν οι αγρότες στην Ζαγορά οι οποίοι επλήγησαν από τον καύσωνα. Σύμφωνα με τον τοπικό αγροτικό σύλλογο, σε επικοινωνία που είχαν με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ «μας έκανε ξεκάθαρο ότι η περιοχή μας δεν έφτασε στους 40 °C το τελευταίο διάστημα και για αυτόν τον λόγο δεν προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ να γίνουν εκτιμήσεις και άρα δεν μας αποζημιώνει».

Οι αγρότες της περιοχής έχουν απώλεια παραγωγής και ζημιά στην παραγωγή τους με αποτέλεσμα να έχουν μείωση εισοδήματος. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι ξηρασίας έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στις παραγωγές τους. Ο έντονος και παρατεταμένος καύσωνας έχει ως αποτέλεσμα πολλά μήλα να καίγονται, αλλά και στις καστανιές θα υπάρξει σημαντική μείωση στην παραγωγή.

Η ξηρασία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων και απλήρωτων αποζημιώσεων, καθιστώντας την καλλιέργεια και την ίδια την επιβίωση των αγροτών ακόμη δυσκολότερη.

Γι’ αυτό όπως επισημαίνουν, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα εδώ και χρόνια ζητάει την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Επίσης ζητούν από την κυβέρνηση «να σκύψει στο πρόβλημα μας και να προχωρήσει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες που επλήγησαν από τον καύσωνα. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για το επόμενο διάστημα, καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024