Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να το δούμε κι αυτό… Αναστόπουλο Vs ΕΟΚ

Να το δούμε κι αυτό… Αναστόπουλο Vs ΕΟΚ

Η έκφραση «τα έχουμε δει όλα» δεν θα βρει ποτέ δικαίωση στην ΕΟΚ. Οι εκπλήξεις είναι καθημερινές. Λέτε να δούμε και τον Αναστόπουλο… απέναντι

Δίνει μάχη ο Παναγιώτης Αναστόπουλος για να μείνει στο προσκήνιο. Θέλει να συνεχίσει να διαιτητεύει και μετά τα 51, αλλά αυτό αποκλείεται. Βεβαίως, κανείς δεν του απαγορεύει να προσπαθήσει (δεν είναι, δα, ο πρώτος), ακόμα κι αν είναι προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα. Αυτό που έχει ενδιαφέρουν είναι να δούμε αν θα προσπαθήσει πραγματικά, στρεφόμενος κατά της ΕΟΚ, που έχει και τον μοναδικό λόγο.

Ο ίδιος (προδήλως) αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, κατά της ΟΔΚΕ. Ο λόγος είναι ότι η Ομοσπονδία των Διαιτητών δεν δέχεται (σωστά) τη δήλωση ενεργεία του. Ας δούμε τα δεδομένα, γιατί πέρα από το… να ‘χαμε, να λέγαμε, υπάρχουν και γεγονότα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει, ή να αμφισβητήσει.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ας ξεκινήσουμε από δύο απλά, γνωστά σε όλους, στοιχεία:

  • Υπάρχει δεδικασμένο, καθώς πριν τον Αναστόπουλο έχουν προσφύγει κατά του ηλικιακού ορίου των 50 ετών οι Κώστας Κορομηλάς, Λάζαρος Βορεάδης και Τάσος Πηλοΐδης. Όλες οι προσφυγές απορρίφθηκαν.
  • Η όποια προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ πρέπει να γίνει εντός 10 ημερών. Η απόφαση για τους 50άρηδες προϋπάρχει, αν ήθελε να την αμφισβητήσει ο κ. Αναστόπουλος, ή όποιος άλλος, έπρεπε να το κάνει τότε, όταν ακόμα ήταν ενεργός, όχι τώρα, αλλά πάμε και στην ουσία.

Ούτε η ΟΔΚΕ, ούτε ο ΣΕΔΚΑ, ούτε κανένας σύνδεσμος, ή φορέας της διαιτησίας, μπορούν να αλλάξουν το στάτους κβο. Μόνο η ΕΟΚ μπορεί να αυξήσει το όριο ηλικίας και κανείς άλλος. Ως εκ τούτου, αν θελήσει ο κ. Αναστόπουλος να κυνηγήσει πραγματικά την υπόθεση, πρέπει να στραφεί κατά της Ομοσπονδίας, όχι κατά οργάνων της διαιτησίας.

Ακόμα κι αν η ΟΔΚΕ (δεν είχε κανένα δικαίωμα) έκανε δεκτή την αίτηση ενεργείας του Αναστόπουλου, πάλι η ΕΟΚ θα έπαιρνε την απόφαση. Το ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ο νόμος. Βεβαίως, η ΕΟΚ δεν μπορεί σήμερα να πάρει καμία τέτοιου είδους απόφαση, καθώς η διοίκηση Πρωτοδικείου έχει μοναδική αποστολή τη διεξαγωγή εκλογών, άρα μηδέν εις το πηλίκον.

Βεβαίως, θα ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέρον, να δούμε τον Αναστόπουλο να στρέφεται κατά της ΕΟΚ. Και το γράφουμε αυτό, γιατί δεν έχει δώσει δείγματα… επαναστατικής πρακτικής. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Προσωπικά θα το απολάμβανα, δεν ξέρω για σας.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως ο κ. Αναστόπουλος, όπως κι οι υπόλοιποι της γενιάς του, αποτελούν παρελθόν για το ελληνικό μπάσκετ. Αναφερόμαστε στο κομμάτι «ενεργός διαιτητής», καθώς κανείς δεν απαγορεύει στους πρώην διαιτητές να ασχοληθούν από άλλο πόστο με τον χώρο. Εντός ή εκτός διαιτησίας. Όχι, πάντως, με γκρι στολή και σφυρίχτρα.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024