Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό το μπαχαρικό θα κάνει πιο... spicy το κρεβάτι σου

Αυτό το μπαχαρικό θα κάνει πιο… spicy το κρεβάτι σου

Οι ερευνητές χορήγησαν εκχύλισμα του βοτάνου 2 φορές την ημέρα για 6 εβδομάδες σε 60 υγιείς άνδρες ηλικίας 25-52 ετών

Ένα βότανο που συνήθως αποτελεί συστατικό του μείγματος μπαχαρικών κάρι και είναι γνωστό ως γραικόχορτο (Trigonella foenum graecum) φαίνεται, σύμφωνα με νεότερη έρευνα, ότι μπορεί να δράσει ευεργετικά στην ανδρική λίμπιντο. Η σχετική έρευνα διεξήχθη από το Κέντρο Κλινικής και Μοριακής Ιατρικής στο Brisdane της Αυστραλίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν το συγκεκριμένο βότανο παρουσίασαν σημαντική βελτίωση της σεξουαλικής τους απόδοσης συγκριτικά με όσους λάμβαναν ψευδοφάρμακο (placebo).Το συγκεκριμένο βότανο μοιάζει με τη φασολιά και στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική χρησιμοποιούνται τόσο τα φύλλα όσο και οι σπόροι του. Επίσης, χρησιμοποιείται στην ινδική μαγειρική.

Οι ερευνητές χορήγησαν εκχύλισμα του βοτάνου 2 φορές την ημέρα για 6 εβδομάδες σε 60 υγιείς άνδρες ηλικίας 25-52 ετών. Μέσα σε 6 εβδομάδες η σεξουαλική τους απόδοση σημείωσε αύξηση κατά 28%. Η δράση του βοτάνου αποδίδεται στην περιεκτικότητά του σε σαπωνίνες, ενεργά συστατικά που θεωρείται ότι ενεργοποιούν την έκκριση των ανδρικών ορμονών, συμπεριλαμβανομένης και της τεστοστερόνης. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητες περισσότερες έρευνες προτού το συγκεκριμένο βότανο χαρακτηριστεί τονωτικό της σεξουαλικής απόδοσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την τριγωνέλλα

Τα φύλλα και οι σπόροι της τριγωνέλλας χρησιμοποιούνται ευρέως ως καρύκευμα στην Ινδική κουζίνα, στα κάρυ και μείγματα μπαχαρικών, ενώ αναδεικνύει μοναδικά τις γεύσεις και σε φαγητά που περιλαμβάνονται συνήθως σε κάθε ελληνικό τραπέζι όπως λεμονάτα, κεφτέδες, πατάτες και λαχανικά.

Αν και η μελέτη δεν συνοδεύτηκε από ανεπιθύμητες ενέργειες για τις συμμετέχουσες, η κατανάλωση της τριγωνέλλας χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να προξενήσει εντερικές διαταραχές και ναυτία, ενώ δεν συνιστάται σε εγκύους – σε περίπτωση εγκυμοσύνης ενδέχεται να οδηγήσει σε αποβολή λόγω των πρόωρων συσπάσεων που προκαλεί στη μήτρα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024