Η μανία της εξουσίας που κυριεύε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη μεγάλωνε όσο περνούσαν τα χρόνια και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη αλλά υπήρχε μέσα του πάντοτε

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται από τις 28 Ιουλίου στις φυλακές Τρίπολης καθώς κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειιρες βιασμού.

Ο κωμικός που μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων μέσα από τα πετυχημένα σίριαλ που πρωταγωνιστούσε είχε μια σκοτεινή πλευρά που το κοινό δεν μπορούσε να φανταστεί.

Ωστόσο εκτός από τις επίσημες κατηγορίες υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες που μιλούν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, για έναν άνθρωπο που ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα.

Η μανία της εξουσίας που κυριεύε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη μεγάλωνε όσο περνούσαν τα χρόνια και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη αλλά υπήρχε μέσα του πάντοτε.

Πολλές είναι οι σκηνές σε θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστούσε που υποτιμούσε τους συναδέλφους του ενώ πολλές φορές έφτανε στο σημείο να βιοπραγεί εις βάρος του στο πλαίσιο υποτίθεται του ρόλου.

Και το βραβείο πάει στον… Πέτρο Φιλιππίδη

Μια από τις φορές που η μεγαλομανία του Φιλιππίδη φάνηκε και στο γυαλί ήταν η εποχή των «Διαπλεκόμενων». Πριν από 24 χρόνια ο ηθοποιός παρουσίασε στο Star την σατιρική εκπομπή στην οποία με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίαζε τα θέματα της επικαιρότητας.

Σε ένα από τα επεισόδια ο Φιλιπίδδης στη στήλη «Σαν το τσαντίρι σας», προφανώς παρωδία της εκπομπής «Σαν το σπίτι σας», παρουσιάζει τα δικά του βραβεία «Αρίων».

Μαζί με τους μόνιμους συνεργάτες του Γιώργο Λέφα και Γιώργο Γαλίτη ο Φιλιππίδης δίνει αρκετά βραβεία μόνο που όλα τα κερδίζει… αυτός.

Δείγμα χιουμοριστικής γραφής θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά με τα στοιχεία που είδαν το φως τους τελευταίους μήνες η έπαρση του Φιλιππίδη είναι και σε αυτή την περίπτωση ενδειτική.

Δείτε το επεισόδιο των Διαπλεκόμενων

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr