Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το καλωσόρισμα

Το καλωσόρισμα

Τι τρόμος και τι απόγνωση για τις γυναίκες που έμειναν μόνες, φοβισμένες, κρυμμένες μέσα στην αγωνία τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια για 15 χρόνια προσπαθώντας να στερήσουν τους Ταλιμπάν από το κερδοφόρο για αυτούς εμπόριο οπίου και ηρωίνης στο Αφγανιστάν. Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν οργανώσει αεροπορικές επιδρομές για να εξαλείψουν την καλλιέργεια της παπαρούνας, καθώς και επιδρομές σε ύποπτα εργαστήρια επεξεργασίας ναρκωτικών ουσιών. Μάταια… Το Αφγανιστάν παραμένει ο μεγαλύτερος παράνομος προμηθευτής οπιοειδών στον κόσμο και φαίνεται βέβαιο ότι θα παραμείνει στην πρωτοκαθεδρία.

Στην επικράτεια του αποκαλούμενου από τους Ταλιμπάν Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν η οικονομία πλουτισμού θα είναι ο πόλεμος και οι ανθισμένες παπαρούνες. Η επιβίωση του αγροτικού πληθυσμού – και πάλι σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες αναλυτές – βασίζεται σε αυτές τις καλλιέργειες φέρνοντας χρήματα και ισορροπία σε έναν κόσμο όπου θα επικρατεί το ανδρικό αρχηγικό πρόσταγμα.

Τι τρόμος και τι απόγνωση για τις γυναίκες που έμειναν μόνες, φοβισμένες, κρυμμένες μέσα στην αγωνία τους. Από όλη αυτήν την εσπευσμένη, ανοργάνωτη αποχώρηση της Δύσης που εκτυλίχθηκε στους διαδρόμους του αεροδρομίου της Καμπούλ ας παραμείνουμε δίπλα σε εκείνες που τα πρόσωπά τους δεν φάνηκαν στις ειδησεογραφικές φωτογραφίες. Τις μέλλουσες ακούσιες νύφες σε γάμους ταλιμπανικής φρίκης. Σε αυτές τις ψυχές 15-40 ετών που νιώθουν ότι τα όνειρά τους να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν τη δική τους οικογενειακή και επαγγελματική ζωή διαλύθηκαν τη νύχτα που η Δύση τις εγκατέλειψε. Μια Δύση που σαν πολυάσχολος γονέας, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα μοιραζόταν χρόνο με την οικογένειά του, αθέτησε τον λόγο του.

Για είκοσι χρόνια οι δυτικές φεμινιστικές οργανώσεις, μαζί με τις διασημότητες της ποπ κουλτούρας και του χολιγουντιανού στερεώματος που βίωναν υπαρξιακά προβλήματα, είχαν βρει διαφυγή υποστηρίζοντας μανιωδώς τα δικαιώματα των γυναικών του Αφγανιστάν. Και μόνο για αυτές τις γυναίκες θα πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτές τις καρδιές και τα σύνορά μας. Το καλωσόρισμά τους ας είναι η συγγνώμη που τους οφείλουμε.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024