Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

ΗΠΑ – Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Σαρώνει στη χώρα η μετάλλαξη Δέλτα στους ανεμβολίαστους. Από τα 25 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, τα 10,9 έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου της Pfizer. Τι ισχύει για τα σκευάσματα των Moderna και Johnson & Johnson.

«Έκρηξη» κρουσμάτων κοροναϊού στις νεαρές ηλικίες καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μία σταθερή αύξηση από τις αρχές Ιουλίου, με 72.000 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, σημαντικά περισσότερα από τα 39.000 της εβδομάδας πριν από αυτήν.

Επιστροφή στις τάξεις με την απαραίτητη χρήση μάσκας:

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν την πρόσφατη δημοσίευση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων. Τα παιδιά αφορούν το 19% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και θεωρείται ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα ευθύνεται για αυτό. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, μολύνονται σε μεγαλύτερο αριθμό από την μετάλλαξη Δέλτα. Αυτό καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να είναι εμβολιασμένοι οι γονείς όταν έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ η σύσταση στις ΗΠΑ είναι ο εμβολιασμός όλων των παιδιών άνω των 12 ετών και η επιστροφή στις τάξεις με την απαραίτητη χρήση μάσκας.

Σημειώνεται ότι από τα 25 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 12-17 ετών, τα 10,9 έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer, μιας και τα εμβόλια των εταιρειών Moderna και Johnson & Johnson έχουν εγκριθεί σε ενήλικες 18 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν βρεθεί θετικά στον ιό 4,2 εκατομμύρια παιδιά.

Και τρίτη δόση εμβολίου:

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει αποφασίσει να συστήσει στους περισσότερους Αμερικανούς να λάβουν τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου για την COVID-19 οκτώ μήνες αφού ολοκληρώσουν τον αρχικό εμβολιασμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», που επικαλείται δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ενημερωμένους σχετικά. Οι τρίτες, ενισχυτικές δόσεις ενδέχεται να αρχίσουν να χορηγούνται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατά το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024