
Αφγανιστάν – Αμερικανικά πυρά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Το χάος συνεχίζεται έξω από το αεροδρόμιο
Αμερικανοί στρατιώτες που περιφρουρούν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έριξαν πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα πλήθη, όμως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.
Ο Κίρμπι επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν πυροβόλησαν απευθείας εναντίον Αφγανών ή οποιουδήποτε άλλου.
Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ ανήλθε σε περίπου 4.500 σήμερα και αναμένονται μερικές εκατοντάδες ακόμη τις επόμενες 24 ώρες.
Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν ανέφερε πως διοικητές των Ταλιμπάν και στρατιώτες πυροβόλησαν σήμερα στον αέρα προκειμένου να διαλύσουν τα πλήθη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τραυματίσουμε κανέναν», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.
Το χάος συνεχίζεται έξω από το αεροδρόμιο, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, κατηγορώντας τις δυτικές δυνάμεις για ένα «χαοτικό σχέδιο απομάκρυνσης» πολιτών από το Αφγανιστάν.
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ


