Τον περασμένο Μάιο, το BBC αναγκάστηκε να απολογηθεί στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, μετά την αποκάλυψη ότι ο Μάρτιν Μπασίρ είχε χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να αποσπάσει την ιστορική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνέντευξης που εκτόξευσε την καριέρα του δημοσιογράφου, εκείνη του μίλησε για τις συνθήκες της διάλυσης του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Τώρα, το βρετανικό κανάλι φαίνεται ότι θα αναγκαστεί να καταβάλλει τσουχτερή αποζημίωση για το ατόπημά του.

Το ιστορικό

Ο Μπασίρ παρουσίασε στον αδερφό της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ψευδή εκκαθαριστικά λογαριασμού, μέσω των οποίων «τον εξαπάτησε και τον έπεισε να κανονίσει συνάντηση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα».

Η συνέντευξη του 1995 προκάλεσε σεισμό στη βρετανική δημόσια ζωή. Στη διάρκειά της, η Νταϊάνα δήλωσε στον Μπασίρ ότι στον γάμο της με τον Κάρολο «είμαστε τρία άτομα», αναφερόμενη στη σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, με την οποία ως γνωστόν ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας θα παντρευόταν αργότερα.

Το Μπάκινγκχαμ είχε σοκαριστεί από τη συνέντευξη και βίωσε κρίση εξαιτίας των σχολίων της Νταϊάνα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα εσωτερικά ζητήματα της βασιλικής οικογένειας, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έμεναν μυστικά.

Η τσουχτερή αποζημίωση

Έπειτα από έρευνα το BBC φαίνεται ότι αναλαμβάνει να αποζημιώσει την βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες της Mail on Sunday που επικαλείται πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια. Ο δικαστής Ντάισον ανέλαβε την υπόθεση και κατάφερε τελικά να αποδείξει πως όντως η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει την εν λόγω συνέντευξη.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η βασιλική οικογένεια θα λάβει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. λιρών από τα έσοδα, που έχει λάβει ο σταθμός πουλώντας τα δικαιώματα της συνέντευξης σε άλλα παγκόσμια κανάλια.

Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, τα χρήματα θα διατεθούν σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον οποίο θα ορίσει η βασιλική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα, οι γιοι της πριγκίπισσας, πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι.

Ακόμα, δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ του BBC και της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Τέλος, λέγεται πως το κανάλι έχει ήδη στείλει ορισμένα απολογητικά γράμματα στο Μπάκιγχαμ για το κακό που προξένησε η συνέντευξη τόσο στην φήμη της βασιλικής οικογένειας, όσο και στην ψυχολογία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο